Diyarbakır

Vali Aksoy'un eşi terör mağduru kadınlarla buluştu

18:03 27 Nisan 2016
Vali Aksoy'un eşi terör mağduru kadınlarla buluştu

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Sur'daki terör olayları nedeniyle mağdur olan kadınlarla bir araya geldi.

Aksoy, Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesinin katkılarıyla Yenişehir ilçesi Aziziye Aile Destek Merkezinde düzenlenen kadın sağlığı eğitim programına katıldı.

Merkezde eğitim gören 3-6 yaş ana sınıfı öğrencileri ve Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, müzik dinletisi sundu.

Burada çocuklar için hazırlanan kütüphanenin açılışını yapan Aksoy, Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'ni geçen yıl başlattıklarını söyledi.

Projeyle kadınlara yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Aksoy, "Bu kadın sağlığı projesinde öncelikle meme kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, rahim ağzı kanseri, menopoz, obezite ve ayrıca kadına yönelik şiddet ve şiddet durumunda nereye müracaat etmeniz gerektiğini anlatacağız." dedi.

Aksoy, kadınların ailenin temel direği olduğunu vurguladı.

Aksoy, şöyle devam etti:

"Kadınlar sağlıklı olursa, aile de her zaman sağlıklı bir şekilde ayakta kalacaktır. Onun için lütfen burada dinlediklerinizi kendinizde uygulayın. Özellikle meme muayenesinin nasıl yapılacağını biraz sonra film olarak da izleyeceksiniz. Bunu mutlaka her ay kendinize uygulayın ve etrafınızdaki kadınlara da anlatın. Burada öğrendiklerinizi etrafınızdaki kadınlarla da paylaşırsanız, bilmeyen kadınlar da bunu öğrenmiş olur. En ufak bir sıkıntıda mutlaka hekime başvurun ve lütfen kendinizi ihmal etmeyin."

Konuşmanın ardından kadın sağlığı eğitimiyle ilgili sunum yapıldı.

Aksoy, Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan kuaförlük, okuma yazma, Arapça, Türk Halk Müziği kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Bu kadınların 30'nun Sur'daki terör olayları nedeniyle mağdur olduğu belirtildi.

Doktorlar, talep eden kadınlara meme muayenesi yaptı.

Programa, Aksoy'un yanı sıra Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Nezihe Kent, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nermin Kurt ve vatandaşlar katıldı.

Hülya Aksoy, terör mağduru kadınlarla yemekte de bir araya geldi, sorunlarını dinledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.