Diyarbakır

Karikatür yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

17:46 17 Mayıs 2016
Karikatür yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Kayapınar İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu karikatür yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Müdürlük bünyesinde görev yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Zeki Bozan koordinatörlüğünde karikatür yarışması düzenlendi.

Yarışmada, dereceye giren öğrencileri makamında kabul eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Erdaş, yapılan çalışmaların önemine değinerek, amaçlarının toplumu ve öğrencileri iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlendirip kazalara sebebiyet veren nedenleri ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Koordinatör Zeki Bozan, iş sağlığı ve güvenliği bilinci ve kültürünün yaygınlaşması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini, yarışmanın da bu çalışmalardan biri olduğunu belirtti.

Amaçlarının çalışmalarla kısa zamanda orta öğretim düzeyindeki okullarda eğitim gören öğrencilere ulaşmak olduğunu ifade eden Bozan, "Yarışmaya 10 okul katıldı, kurulan komisyonla öğrencilerden gelen karikatürler değerlendirilip ilk üçü oluşturmuş olduk. Buradaki temel amaç iş sağlığı ve kültürünü özellikle temelden, okullarımızdan, öğrencilerimizden başlatmaktır." dedi.

"Herhangi bir önlem almadan bulutlar üzerinde bulunan meleğin bağladığı iple inşaatın çatısında çalışan bir işçiyi" konu alan karikatürüyle birinci seçilen Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Zekiye Aydın, karikatürü gerçek hayatta sık karşılaştıkları, önlem almadan inşaatlarda çalışan işçilerden esinlenerek çizdiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından ilk üçe giren öğrenciler Erdaş tarafından ödüllendirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.