Diyarbakır

Diyarbakır'da okul mescidine halı döşendi

16:20 20 Mayıs 2016
Diyarbakır'da okul mescidine halı döşendi

Diyarbakır'da öğrencilerin daha rahat namaz kılması için İMKB Kayapınar Anadolu İmam Hatip Lisesinde bulunan mescide halı döşendi.

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle okullarda mescit açılmasını öngören değişikliğin ardından Diyarbakır'daki bazı okullarda yapılan mescitlere halı döşeniyor.

Diyarbakır İmam Hatip Mezunları ve Yardımlaşma Derneği katkıları ile Diyarbakır İMKB Kayapınar Anadolu İmam Hatip Lisesi mescidine öğrencilerin namaz kılmasını kolaylaştırmak için halı döşendi.

Dernek başkanı İbrahim Gökdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu uygulamayı tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz çünkü bütün okullarda mescit bulunması gerekiyor." dedi.

Halkın feryadına kulak verilen düzenlemenin gelecek için umut ışığı olduğunu belirten Gökdemir, şöyle devam etti:

Diyarbakır'da geçen yıl 30 okulumuzda kız ve erkek olmak üzere 60 mescitte toplam bin metrekare halı döşedik. Bu yıl da 32 okulumuzda kız ve erkek olmak üzere 64 mescitte toplam bin 500 metrekare halı döşedik. Bu anlamda ilimizde mescitleri olmayan tüm okullarımızın mescit yerleri belirlediği takdirde mescitlerine ve cami halılarının aynısını döşemek istiyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren üyelerimize teşekkür ediyoruz."

Öte yandan, mescitte kılınan Cuma namazı öncesi Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, öğrencilere vaaz verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.