Diyarbakır

Dicle Üniversitesi'nde rektörlük seçimi

14:33 04 Haziran 2016
Dicle Üniversitesi'nde rektörlük seçimi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörlüğü için adaylığını açıklayan Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, "Paralel yapı olsun veya diğer illegal yapılanmalar olsun bunlar bizim yönetimimiz döneminde tasfiye olacak." dedi.Basın mensuplarıyla Sümerpark'ta bir araya gelen Prof. Dr. Alan, rektör seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri açıkladı.Alan, Diyarbakırlı olması ve uzun yıllar bu kentte hizmet vermesi nedeniyle üniversitenin ve kentin sorunlarını yakından bildiğini ifade ederek, bu kapsamda çalışma arkadaşlarıyla bir takım projeler hazırladıklarını söyledi.Bu kapsamda çok önemsedikleri iki proje olduğuna işaret eden Alan, üniversiteyi tarihi misyonuna yakışır uluslararası bir üniversite yapmayı hedeflediklerini belirtti.Altyapı çalışmalarının hazır olduğunu, bu konuda gerekli araştırmaları yaptıklarına dikkati çeken Alan, Erbil'de DÜ hastanesi, sonrasında Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi açmayı planladıklarını aktardı.Alan, şu an üniversitenin hak ettiği konumdan uzak olduğunu savunarak, ikinci projesinin ise Düşünce Enstitüsü kurmak olduğunu ifade etti.Bu enstitü ile hem şehrin hem ülkenin hem de uluslararası sorunları tartışıp, çözümler üretip bunları raporlar halinde kamuoyu ile paylaşacaklarını aktaran Alan, "Üniversitelerin önemli misyonu vardır. Bu misyondan biri de sorunlara çözüm üretebilmektir. Üniversite olarak bunu gerçekleştireceğiz." dedi.- Şehirle barışık bir üniversite

Üniversitenin kent ile iç içe olması için sivil toplum kuruluşları ile diyalog halinde olacaklarını vurgulayan Alan, şehirde bulunan tüm dinamiklerle aynı mesafede olacaklarını, onlar için üniversitede bir mekan oluşturacaklarını kaydetti.

Alan, üniversitede illegal yapılanmalara izin vermeyeceklerinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz dışarıdan bakıldığında içine kapanık bir hale gelmiş. Şehirden kopmuş, daha çok kapalı bir yapı olarak görülüyor. Rektör seçilmem halinde üniversitemiz kesinlikle bu içine kapanıklığıyla anılmayacak. Paralel Yapı olsun veya diğer illegal yapılanmalar olsun bunlar bizim yönetimimiz döneminde tasfiye olacak. Kimsenin ötekileştirilmediği, liyakatı esas alan, çalışan öğretim üyesinin önünü açan, şehirle barışık bir üniversite olacağız. Bu yapılara kim bulaşmışsa da onlar hakkında soruşturma başlatacağız."

Alan, halen Dicle Üniversitesinin mevcut öğrenci sayısının 30 bin civarından olduğunu, hedeflerinin üniversitedeki öğrenci sayısını 100 bine çıkarmak olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.