Diyarbakır

Terör mağduru 350 kadın iftarda buluştu

23:14 20 Haziran 2016
Terör mağduru 350 kadın iftarda buluştu

Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından tarihi İç Kale'de düzenlenen iftar programında, Sur ilçesindeki terör saldırılarında mağdur olan 350 kadın bir araya geldi.

Programa katılan Vali Hüseyin Aksoy, konuşmasında son dönemlerde Sur ilçesinde yaşanan terör olayları nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, "Devlet tüm kurumları ile bu mağduriyetleri gidermek için seferber oldu." dedi.

Beyazay Derneğinin Sur mağduru kadınların kurs alacağı organizasyonlara ev sahipliği yaptığına işaret eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Biz de valilik olarak bu çalışmaları destekledik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İş-Kur Müdürlüğümüzün ortaklaşa yürüttüğü bu çalışmalarda 500'ü aşan kadınlarımıza çeşitli sürelerde kurslar düzenledik. Onların belirli becerilerin katkı sunmak, onları daha farklı ortamlarda bulundurarak onların toplumla sosyal dayanışma içerisinde daha iyi bir noktaya gelmelerine katkı sağladık."

- "Herkesi Diyarbakır'a bekliyoruz"

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da hizmetlerinin amacının önce yardımcı oldukları kişinin başkalarına da yardımcı olması olduğunu ifade etti.

"Yememizi, içmemizi, sevgimizi, saygımızı, muhabbetimizi her şeyimizi paylaşabiliriz" diyen Ayva, bununla insanların hayatının güzelleşmesine destek olabilir ve katkı sunabileceklerini aktardı.

Diyarbakır'ın dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu belirten Ayva, "Herkesi Diyarbakır'a bekliyoruz. Buradaki kardeşlik ve dostluk ortamında omuz omuza vererek buluşmaya devam ediyor. Diyarbakır'ın geçmişten gelen değerleri nasıl ırk, din, dil ayırımı yapmadan herkese sahip çıktıysa bu hala devam ediyor. Diyarbakır'ın herkesin gelebileceği, herkesin kendisini vatanında hissedeceği bir yerdir." ifadelerini kullandı.

AK Parti 24. dönem Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise programa katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Peygamberler ve sahabeler diyarının insanları ile birlikte olmak bizim için ayrı bir gurur veriyor. Burada kendimi daha çok ev sahibi hissediyorum. Diyarbakır ne kadar İstanbul ise İstanbul'da o kadar Diyarbakır'dır. Allah daha güzel günlerde bizi bir araya getirsin.” şeklinde konuştu.

Program, okunan duanın ardından son buldu.

Yemeğe, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, İl Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Demir, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.