Diyarbakır

FETÖ'nün darbe girişimi

20:03 12 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit düzenlendi.

Kocaköy Kaymakamlığı ve AK Parti İlçe Başkanlığınca düzenlenen mevlit programına, yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Kaymakamlık önündeki program öncesi, 150 metrelik Türk bayrağı açıldı.

Kaymakam Yusuf Turhan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve AK Parti Kocaköy İlçe Başkanı Eşref Türe'nin de katıldığı mevlit, Kürtçe okundu.

Turhan, milletin ferasetinin darbe girişimini püskürttüğünü belirterek, "Halk istemezse hiç kimse bu millete bir şey dayatamaz. 15 Temmuz kalkışması, milletin birliği ve beraberliğini ortaya koymuştur. Yaklaşık bir aydır duruşunu gösteren Kocaköy halkına teşekkür ediyorum." dedi.

Türe de 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür ederek, "Burada 15 Temmuz şehitlerimizin anısına Kürtçe mevlit okundu. Bin 500 kişiye yemek verildi. Yapılan bu alçakça saldırıya milletimiz karşı duruyor. Programa katılan herkese teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.