Diyarbakır

28 belediyeye yeni görevlendirme yapılması

17:43 11 Eylül 2016
28 belediyeye yeni görevlendirme yapılması

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği bazı belediyelere görevlendirme yapılmasını protesto etmek için Diyarbakır'da toplanan ve uyarılara rağmen dağılmayan HDP milletvekillerinin de bulunduğu gruba müdahale edildi.

Aralarında HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp ve Meral Danış Beştaş ile DBP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu grup, kararnameyi protesto etme gerekçesiyle yeni görevlendirme yapılan belediyeler arasında bulunan Sur Belediyesi önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Güvenlik güçlerince gruba, Valilikçe 15 Ağustos'ta 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 12. maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11-m maddesi gereğince il ve ilçelerde açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ikinci bir emre kadar yasaklandığı hatırlatılarak, dağılmaları istendi.

Bunun üzerine belediye binasına yakın HDP ve DBP ilçe başkanlıklarının bulunduğu binanın önüne yürüyen grup, burada basın açıklaması yapmak istedi.

Güvenlik güçlerince, Valiliğin alınan yasaklama kararı yeniden hatırlatılarak, grubun dağılması istendi.

Tüm uyarılara rağmen dağılmayarak basın açıklaması yapan gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

Milletvekillerinin binanın önünden ayrılmasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne yürümek isteyen gruba da polis müdahale etti. Gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.