Diyarbakır

Ziyaretle gelen ev, yetimlerin yüzünü güldürdü

11:14 22 Şubat 2017
Ziyaretle gelen ev, yetimlerin yüzünü güldürdü

FİKRET KAVGALI - Diyarbakır'da yaşayan 6 çocuk ve annesi, İçişleri Bakanlığınca Yenişehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Özel'in girişimi ile ev sahibi oldu.

Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında yapılan görevlendirmenin ardından Belediye Başkan Vekili Özel'in vatandaşları özlemle bekledikleri belediye hizmetleri ile buluşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Kentte temizlik ve alt yapı gibi rutin hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalar gerçekleştiren Özel, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşları ziyaret ederek, sorunlarını dinliyor.

Bu ziyaretler sırasında aldığı davet üzerine Temel ailesini evinde ziyaret eden Özel, aile bireyleri ile görüştü, ihtiyaçlarını tespit etti, onlara çeşitli hediyeler verdi.

- "Ücretsiz ev sahibi olma imkanı sağlandı

5 yıl önce trafik kazasında babalarını kaybeden 6 yetim çocuk ve annelerinin olumsuz koşullarda yaşadığını gören Özel, aileye yeni bir ev kiralanması ya da bulundukları koşulların düzeltilmesi için destek sunmak istedi.

Yapılan incelemede baba Özel'in hayatını kaybetmeden önce TOKİ'ye sosyal konutlar için başvuruda bulunduğunun belirlenmesi üzerine Özel'in girişimiyle aileye TOKİ'nin sosyal konutlarından ücretsiz ev sahibi olma imkanı sağlandı.

Çekilen kura ile aile yaşamlarını sürdürecekleri evi belirlerken, Özel, Temel ailesine ihtiyaç duyacakları tüm eşyaları karşılama sözü verdi.

Temel ailesi, belediye tarafından kendileri için hazırlanacak evlerine bir hafta içerisinde yerleşecek.

- "Allah Cumhurbaşkanımız ve belediye başkanımızdan razı olsun"

Filiz Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini kaybettikten sonra çocuklarına hem analık hem babalık yaptığını söyledi.

Zor zamanlar geçirdiklerini, kayınbiraderinin evinin alt katında yaşamlarını sürdürdüklerini dile getiren Temel, belediyenin desteğiyle kendilerine ait bir evde rahat bir yaşama kavuşacaklarını belirtti.

Temel, "Şimdiye kadar belediyelerden hiçbir hizmet görmedik. Diyarbakır'da insanlar çok sıkıntılı durumdaydı. Dilerim Allah'tan bundan sonra daha güzel olacak ve fakir insanlara daha faydalı olunacak. İnşallah bir daha eski günlere dönmeyiz." dedi.

Belediye Başkan Vekili Özel'in desteği olmasaydı yaşayacakları zor koşulları anlatan Temel, şunları söyledi:

"Allah Cumhurbaşkanımız ve Belediye Başkanımızdan razı olsun. Allah onların tuttuklarını altın etsin. Onların sayesinde ev sahibi oldum, çocuklarımı okutuyorum. Onlar olmasaydı çocuklarıma tek başıma bakamazdım. Çünkü onlar çocuklarıma bakıyorlar. Allah başka fakir insanlara da böyle mutluluk yaşatsın. Çok teşekkür ediyorum. O kadar mutlu ve sevinçliyim ki söyleyecek söz bulamıyorum."

- "Belediye Başkanımız bana babalık yaptı"

Filiz Temel'in çocuklarından İrem Temel (12), ziyareti sırasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin yazdığı mektubu Belediye Başkan Vekili Özel'e hediye etti.

Temel, Özel'in kendilerine uzattığı yardım eli nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

İleride belediye başkanı olmak istediğini anlatan Temel, "Belediye Başkanımız bana babalık yaptı. Allah ondan razı olsun. Ona her zaman dua edeceğim. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız olmasaydı şu an ülkemiz olmayacaktı. Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Cumhurbaşkanımız Diyarbakır'a gelirse en kısa zamanda kendisiyle görüşmek istiyorum." diye konuştu.

- "Evin durumunu gördüğümüzde çok duygulandık"

Belediye Başkan Vekili Özel, yoksul vatandaşların yaşadığı sıkıntıları tespit etmek ve onlara destek olmak amacıyla sık sık aile ziyaretlerinde bulunduklarını aktardı.

Belediyedeki hizmetleri koordine etmek ve fakir insanların yaşam koşullarını tespit etmek için olağanüstü bir çaba sarf ettiklerini belirten Özel, vatandaşlarla birebir temasın belediyeciliğin olmazsa olmazı olduğunu vurguladı.

Özel, hafta sonları aileleri ziyaret ettiklerini aktararak, bu kapsamda haftada en az 8 aile ile görüşmeye çalıştıklarını anlattı.

"Özellikle dar gelirli, kırılgan kesimler diye tabir ettiğimiz göçle gelen kadınlar, çocuklar ve gençlerin daha yoğun olduğu aileleri ziyaret ediyoruz" ifadesini kullanan Özel, şöyle devam etti:

"Şehitlik ve Benu-Sen yoksul insanların yoğunlukta bulunduğu semtler. Ziyaretlerimizde bizi gören vatandaşlar gayet sıcak bir şekilde evlerine davet ediyorlar. Şehitlik semtindeki aileleri ziyaret ederken Temel ailesi bizi davet etti. Evin durumunu gördüğümüzde çok duygulandık. Ailemiz için ne yapabileceğimizi düşündük. Ailenin daha önce sosyal konutlara başvurusu olmuş. TOKİ aracılığıyla yapılmış olan sosyal konutlarda yedek listede kaldıklarını gördük. Daha sonra kurallarını çekerek bir ev sahibi oldular."

- "İnsana dokunan ve ulaşan hizmetler vermek gerekiyor"

Görüştükleri her ailenin kendilerine sıcak ilgi gösterdiğini, çeşitli ikramlarda bulunduğunu belirten Özel, gittikleri her evden "Allah razı olsun" dualarıyla çıktıklarını dile getirdi.

Vatandaşın vergisiyle elde edilen kaynağın onların hizmetine sunmak gerektiğini belirten Özel, insanların en temel ihtiyaçlarını belirleyerek, kaynakları bunları karşılamak yönünde kullanmanın önemine değindi.

Özel, şunları kaydetti:

"İnsana dokunan ve ulaşan hizmetler vermek gerekiyor. Bunun için de birebir insanlarla temas etmek gerekiyor. Ev ziyaretlerini sürdüreceğiz. Çünkü çok hikayeler var. Bu hikayelerin bir bölümünde bizim de yer almamız muhakkak şart. Hikayelerin doğru ve güzel yönlere gitmesi için belediyenin imkanlarını kullanmamız gerekiyor. Diyarbakır'ın belediyeden bugüne kadar hizmet gördüğünü söylemek çok mümkün değil."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde insanların refahını, huzurunu ve mutluluğunu artırıcı yönde yatırımlar yapacaklarını dile getiren Özel, buna ilişkin bir yatırım programı hazırladıklarını bildirdi.

Özel, bu yıl belediyecilik anlamında Diyarbakır'da güzel yatırımlara imza atmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.