Diyarbakır

Mobil Sosyal Hizmet Merkezi Projesi Diyarbakır'dan başlatılıyor

14:31 01 Mart 2017
Mobil Sosyal Hizmet Merkezi Projesi Diyarbakır'dan başlatılıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bakanlığın ilk defa hizmet sunacak olan Mobil Sosyal Hizmet Merkezi Projesi'ni Diyarbakır'dan başlatacağız." dedi.

Bakan Sayan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da Valiliği ziyaret ederek Vali Hüseyin Aksoy ile görüştü.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Kaya, terör örgütü PKK'nın tüm saldırılarına rağmen Diyarbakır'ın şehir kültürünü korumayı başardığını ve ilin hala güvenli bir liman olduğunu söyledi.

Bakan Kaya, hükumet olarak terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken diğer taraftan da ekonomik ve sosyal dönüşümü sağlamak için aralıksız çalıştıklarını ifade ederek, bakanlıkta görevli üst düzey 22 kişilik ekibin 4 gündür Diyarbakır'da yoğun temaslarda bulunduğunu aktardı.

- "Diyarbakır'a 40 aile sosyal destek personeli alacağız"

Bugün esnaf, vatandaş ve şehit aileleri ile görüşeceklerini ayrıca akşam kentte yürütülecek çalışmaları değerlendirmek amacıyla toplantı yapacaklarını dile getiren Kaya, Diyarbakır'da hayata geçirecekleri projelere ilişkin şunları kaydetti:

"Diyarbakır için birkaç müjdemizi burada paylaşmak istiyorum. Diyarbakır'da 10 yeni Sosyal Hizmet Merkezini hizmete açacağız. Bunlardan 3'ü çok kısa sürede faaliyete girecek. Bakanlığın ilk defa hizmet sunacak olan Mobil Sosyal Hizmet Merkezi Projesi'ni Diyarbakır'dan başlatacağız. Önümüzdeki aylarda Diyarbakır'a 40 aile sosyal destek personeli alacağız. Suça sürüklenen çocuklarımızın korunması ve onların rehabilitasyonu için Çocuk Destek Merkezi, kimsesiz çocuklara sahip çıkmak, onların ev ortamında yetişmelerini sağlamak için Çocuk Evleri Sitesi, yaşlılarımıza insan onuruna yakışır hizmet vermek için Yaşlı Yaşam Evi Merkezi açacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.