Diyarbakır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

14:51 30 Mart 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Siyasi düşüncemiz farklı olabilir ama referandumda anayasa değişikliği milletin kaderini ilgilendiriyor. Buna 'Hayır' derken birileriyle kol kola düşüyorsak, iyi bir tercih midir veya değil midir? Düşünmemiz lazım." dedi.

Partisinin Kayapınar ilçe başkanlığını ziyaret eden Eker, burada yaptığı konuşmada, büyük bir gayretle sokak sokak gezip vatandaşlara anayasa değişikliğinin önemini anlattıklarını belirtti.

Türkiye'nin koalisyonlara mahkum olmaması için anayasada düzenlemeye gidilmesi gerektiğini vurgulayan Eker, şöyle konuştu:

"Bu anayasada öngörülen hükümet sistemiyle Türkiye krizlerden ve bürokratik vesayetten kurtulamıyor, istikrarlı bir yönetim sistemine kavuşamıyor. Çünkü bu anayasa hazırlanırken, cumhurbaşkanını Kenan Evren olarak düşünmüş. Askeri darbeyi yapan adam onun ölçülerine göre, cumhurbaşkanlığı yetkileri anayasaya yazılmış."

Bir gemide iki kaptanın yer almasının o gemini batmasına neden olacağına işaret eden Eker, şöyle devam etti:

"Bizim istikrar ile istikbal için yani bağımsızlık için gerçek anlamda ve geleceğimiz için gelecekte de güçlü bir devlet olabilmemiz için istikrara ihtiyacımız var. Siyasi düşüncemiz farklı olabilir ama referandumda anayasa değişikliği milletin kaderini ilgilendiriyor. Buna 'Hayır' derken birileriyle kol kola düşüyorsak, iyi bir tercih midir veya değil midir? Düşünmemiz lazım."

Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan Eker, 16 Nisan'daki halk oylaması için destek istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.