Diyarbakır

Memur-Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Öcal:

17:08 11 Mayıs 2017
Memur-Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Öcal:

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Habibe Öcal, "Diyarbakır üzerine oynanan bütün oyunlar ve söylenilen bütün söylemlerin hepsini reddediyoruz." dedi.

Öcal, Diyarbakır'da düzenlenen etkinlikle sendika üyeleriyle bir araya geldi.

Dicle Üniversitesinde Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen özel programa katılan Öcal, toplantı çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın her yönüyle büyük bir coğrafya olduğunu söyledi.

Öcal, bölgede yaşayan kadınların teröre karşı duyarlılık gösterdiğine işaret ederek, "Kardeşlik noktasının birleştirilmesi noktasında onlarla koordine olalım. Batı ve Doğu'nun tekrar inşası konusunda beraber el ele verelim istiyoruz. Beraber ortak bir dil geliştirelim, kardeşlik üzerine yeni söylemler geliştirelim istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bölgende kardeşlik bağlarının güçlenmesinde eğitimci üyelerinin kilit durumda olduğunu anlatan Öcal, şehrin yeniden canlandırılması, insani değerler, terörün bitirilmesi ve yeni kuşakların yetiştirilmesi noktasında inisiyatif alacaklarına inandığını dile getirdi.

Öcal, "Diyarbakır bizim coğrafyamızın bir parçası, hiç bir zaman kendimizden ayrı görmedik. Biz biliyoruz ki burada kardeşlerimiz var, burada bizim medeniyet bağlarımız ve köklerimiz var. Onun için Diyarbakır üzerine oynanan bütün oyunlar ve söylenilen bütün söylemlerin hepsini reddediyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.