Diyarbakır

Memur-Sen'den "Kadın sivil toplum kuruşları" toplantısı

14:24 12 Mayıs 2017
Memur-Sen'den "Kadın sivil toplum kuruşları" toplantısı

Memur-Sen Kadın Kolları Komisyonu üyeleri, Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ile düzenlenen toplantıda buluştu.

Memur-Sen Kadın Kolları Komisyonunca Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya katılan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Zeynep Alkış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın kollarının referandum sürecinde 81 il ve ilçelerinde örgütlenerek önemli bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

"Ülke kendi tarihi, kültürü ve ruh köklerine dönüşünü sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla gerçekleştiriyor." diyen Alkış, sivil toplum kuruluşlarını, ülkenin "sivil aklı, parlayan yıldızları ve özgürlükçü geleceği" olarak nitelendirdi.

Alkış, Diyarbakır'ın sembol bir şehir olduğunu, kentte yaşayan kadınların haykırışını önemli bulduğunu vurgulayarak, "Kadın sivil toplum kuruluşlarının burada göstereceği güçlü dik duruşla, bu coğrafyanın makus talihinin biteceğine inanıyorum.Bu amaçla organize edilmiş bu toplantıya kadın sivil toplum kuruluşlarının duyarlılık gösterip katılmaları ile güçlü bir organizasyon gerçekleşti." dedi.

"AK Parti'nin en önemli destekçilerinin kadınlar olduğunu görmekteyiz. Referandum sürecinde de kadınlarımızın yeni Türkiye'de yer alma ve sözcüsü olma adına güçlü bir ses çıkardıklarını gördük." diyen Alkış, bu sesi daha da yukarıya taşımak gerektiğini dile getirdi.

Bugün Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında geçen yıl PKK'lı teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği, 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı saldırının yılı olduğuna değinen Alkış, halka bugünleri yaşatanların unutulmaması gerektiğine işaret etti.

- "Birliğimizi, bütünlüğümüzü ve kardeşliğimizi haykırıyoruz"

Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Habibe Öçal da Türkiye'nin sivil toplum örgütü ve sivil kadın oluşumu olarak bölgenin ve ülkenin sorunlarına çözüm önerileri geliştirmek için bu buluşmayı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Referandum sonuçlarına işaret eden Öçal, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden kardeşlik hukukunun üstün kılınmasına dair bir mesaj çıktığını vurguladı.

Öçal, bu mesajdan hareketle bir araya geldiklerini, benzer toplantılar düzenlemeye devam edeceklerini aktardı.

"Sahayı dinlemek ve sahadan gelen görüş ve önerileri dikkate almak zorundayız. Türkiye bir yola girdi, bu yolda asla kutuplaşma ve ayrışma gibi bir lüksümüz yok. Onun için bu ülkenin beraberliğini, birliğini, kardeşliğini geliştirmek amacıyla kadınlar olarak buradan sesleniyoruz, omuz omuzayız, el eleyiz. Asla bizi hiçbir yapı, düşünce ve görüş bölemeyecek, parçalayamayacak. Buradan birliğimizi, bütünlüğümüzü ve kardeşliğimizi herkese haykırıyoruz." ifadelerini kullanan Öçal, toplantının hayırlı olmasını diledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.