Diyarbakır

Engelli voleybol takımına malzeme desteği

17:21 05 Haziran 2017
Engelli voleybol takımına malzeme desteği

Diyarbakır Ayten Elyasa Erdoğan Özel Eğitim İş Uygulama Okulu zihinsel engelli voleybol takımına spor malzemesi yardımı yapıldı.

Türkiye Beyazay Derneğinden yapılan açıklamaya göre, engelli takım sporcularının taleplerini karşılamak için yapılan girişim sonucu Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonundan temin edilen malzemeler, engelli sporculara dağıtıldı.

Yeni formalarına kavuşan özel sporcular, okul tesislerinde ilk antrenmanına çıktı.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, yaptığı açıklamada, gönüllülük esasıyla çalıştıklarını belirterek, "Diyarbakır'da yaptığımız temaslarda bize iletilen talepleri gönüllü olarak karşılayacak kurum ya da tüzel kişilere ilettik. İlk etapta bir okulumuzun zihinsel engelli voleybol takımının malzeme talebini karşıladık." ifadelerini kullandı.

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Osmanoğlu da engelli sporculara katkı sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye genelindeki okul kantinlerinin işletmecileri olarak 20 milyona yakın öğrenciye hizmet veriyoruz. Çocuklarımızın yeme içme ihtiyacı ile birlikte onların sağlıklı, mutlu ve huzurlu birer birey olması için de çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.