Diyarbakır

Milli Savunma Bakanı Işık Mardin'de

22:42 18 Haziran 2017
Milli Savunma Bakanı Işık Mardin'de

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Bu topraklarda ayrılıkçılık otları bitmez. Bu topraklar ancak birliğin beraberliğin, kardeşliğin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın toprağıdır." dedi.

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Işık, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda, "Kocaeli’den Mardin’e Gönül Köprüleri Kuruyoruz" temalı iftar programına katıldı.

Bakan Işık, Kocaeli ve Mardin’in "kardeş şehir" olduğunu, Kocaeli'nde Mardin kökenli pek çok kişinin yaşadığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Artık burada da, orada da et ve tırnak gibiyiz. Bizim için Mardin ile kardeş olmak bir ayrıcalık. Çünkü Mardin bu bölgenin çok istisnai bir şehri, muhteşem bir şehir. Farklı din, dil, kültürleri barış ve huzur içerisinde binlerce yıl bulundurması sebebiyle muhteşem bir şehir."

Kendisini fahri Mardinli olarak gördüğünü ifade eden Işık, "Bu açıdan Mardin kültürünün bütün Türkiye'nin değil bütün dünyanın örnek alması gereken bir kültür olduğuna yürekten inanıyorum. Siz bunları tarih boyunca başardınız. İnanıyorum ki bundan sonrada bu birliğimiz ve beraberliğimizi farklılıklarımızı göz ardı etmeyen ama farklılıklarımızla bir arada yaşamayı başaran bu anlayışı inşallah ilelebet devam ettireceksiniz.” ifadelerini kullandı.

- "Hainlere karşı koyacağınız tepki, Mardin’in önünü daha da açacak"

Mardin'in hak ettiği seviyede olmadığını belirten Bakan Işık, şöyle konuştu:

“Sadece turizm potansiyeli, Mardin’in çok daha farklı bir yere taşır. Ancak insanlar maalesef Mardin denildiği zaman akıllarına bu muhteşem tarih, bu muhteşem kültür medeniyet gelmiyor, maalesef terör geliyor. İşte bu terör kıskacından Mardin kurtuldukça her geçen yıl daha büyük sıçramalar yapacaktır. Bunun işaretlerini de alıyoruz. Geçen yılla bu yıl arasındaki Mardin’in ziyaret eden turist sayısı ikiye katlanmış. İnşallah önümüzdeki yıllar daha da güzel olacak. Önümüzdeki süreçte sizlerin bu terör örgütüne, hainlere karşı koyacağınız tepki, inşallah Mardin’in önünü daha da açacak.”

- "Yolumuza devam edeceğiz"

Bu toprakların kardeşliğin yoğrulduğu topraklar olduğunu vurgulayan Işık, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda ayrılıkçılık otları bitmez. Bu topraklar ancak birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın toprağıdır. Başka bir ot burada bitmez. İnşallah bu birlik ve beraberlik anlayışıyla, bu dayanışma anlayışıyla teröre karşı amansızca mücadelemizi sürdürürken kardeşliğimizi de inadına pekiştirecek adımları hayata geçirerek yolumuza devam edeceğiz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.