Diyarbakır

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

21:27 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Diyarbakır Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünce, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Karacadağ'a yürüyüş düzenlenliyor.

Diyarbakır Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Karacadağ'da düzenlenen yürüyüşe Diyarbakır, Gaziantep, Batman ve Siirt'ten 42 sporcu katıldı.

Karacadağ eteklerinde çadır kuran sporcular, yaklaşık 15 kilometre yürüyerek dağın zirvesine çıkmayı planlıyor. Sporcular, dağın zirvesinde 15 Temmuz şehitleri anısına meşale yakacak.

Kulüp Başkanı Abdurrahim Tekin, 15 Temmuz şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"15 kilometre yürüyüşten sonra zirveye ulaşacağız. Bayraklarımızı ve flamalarımızı dağın zirvesinde açacağız. 15 Temmuz şehitlerimizi anmak adına bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Türkiye Dağcılık Federasyonunun 15 ilde aynı anda yaptığı bir etkinlik."

Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Eza da 15 Temmuz'u unutmanın mümkün olmadığını anlatarak şehitleri anmak amacıyla zirve tırmanışı gerçekleştireceklerini bildirdi.

Gaziantep'ten yürüyüşe katılan sporcu Kurtuluş Gültekin ise "15 Temmuz şehitlerimizi anmak için burada bulunuyoruz. Gece dağa tırmanış yapacağız. Zirveye ulaştıktan sonra bu gece sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacağız." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.