Diyarbakır

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

16:04 21 Temmuz 2017
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "İslam ülkelerinin en büyük silahının birlik ve beraberlik olduğunu unutmuş olduklarından dolayı 6 milyon nüfuslu Yahudiler 1,5 milyarlık ümmetin bağrına hançer gibi saplanmış." dedi.

Yapıcıoğlu, Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları'nca cuma namazı sonrası tarihi Ulu Cami önünde Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına yönelik protesto eylemine katıldı.

İsrail'in Filistin'de yaptığı zulümlere yeni birinin de eklediğini, her gün cinayet ve katliam gerçekleştirdiğini belirten Yapıcıoğlu, "İslam ümmetinde öfke patlaması yaşanırsa siyonizmin dizlerinin bağı çözülür. Bunun olması için müminlerin tek yürek olması lazım. Aramızdaki ihtilafları ötelememiz lazım. Birlik, beraberlik ruhu içerisinde yumruk gibi olduğumuzda onlar kaçacaktır." diye konuştu.

İsrail'in Mescid-i Aksa'da müminlerin namaz kılmalarını engelleyecek kadar pervasızlaştığını aktaran Yapıcıoğlu, siyonist İsrail'in ortak özelliğinin korku olduğunu bildirdi.

"Biz birbirimizle kapıştığımız, savaştığımız ve kendi gücümüzü birbirimize karşı kullandığımız müddetçe İsrail'in bizden ne korkacağı ne de bizleri ciddiye alacağı var." diyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Araplar dünya nüfusunun yüzde 5'ini oluşturuyor. Dünyada satılan silahların yarısına yakınını kendileri alıyor. Ama bu silahları birbirlerine karşı kullanmak, birbirlerinin gözlerini korkutmak ve birbirlerini tehdit etmek için kullanıyorlar. İslam ülkelerinin en büyük silahının birlik ve beraberlik olduğunu unutmuş olduklarından dolayı 6 milyonluk nüfuslu Yahudiler, 1,5 milyarlık ümmetin bağrına hançer gibi saplanmış."

İsrail'in işgal topraklarını her gün genişlettiğini anlatan Yapıcıoğlu, "İslam ülkelerinin birbiriyle kapışmaları siyonizmin ekmeğine yağ sürer. Müslüman grupların birbirleriyle uğraşması da siyonizmin güç aldığı hususlardan bir tanesidir." dedi.

Yapıcıoğlu, bazı Arap ülkelerinin Katar'a uyguladıkları boykot ile Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasının birbiriyle ilişkili olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.