Diyarbakır

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

18:16 30 Temmuz 2017
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gençlik Kolları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla "Kudüs İçin YolAÇIK" sloganıyla 11 ilde bisiklet eylemi başlatacak.

İlk eylemini yarın Diyarbakır'da gerçekleştirecek HÜDA PAR Gençlik Kolları, eylemlerini Batman, Bingöl, Siirt, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Konya ve İstanbul illerinde de sürdürecek.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı İlyas Kaya, parti binasında yaptığı açıklamada, işgal ve talan edilmiş mübarek toprakların, terör şebekesi siyonist İsrail tarafından her geçen gün kirletilmeye devam ettiğini söyledi.

Ümmet coğrafyasındaki kan, gözyaşı, iç savaşlar ve parçalanmışlığın İsrail'e ilham kaynağı olduğunu ve bundan cesaret alan İsrail'in, 50 yıl sonra ilk defa Mescidi Aksa’da ezanı yasaklama cesaretini gösterdiğine işaret eden Kaya, şunları kaydetti:

"Söz konusu Aksa olunca ceddimiz gibi kefenimizi giyer Aksa’ya feda oluruz. Aksa işgali sürdükçe İslam’ın evlatlarına meşru müdafaa hukukunca her türlü eylem ve direniş hakkı doğar. Uluslararası camiaya herhangi bir çağrıda bulunmuyoruz, NATO veya BM’den herhangi bir adım beklemiyoruz. Onlar Siyonist işgale meşruiyet kazandırmaktan başka bir adım atmayacaklardır."

Kaya, İslam ülkelerinin yöneticilerine de seslenerek, "Uyanın, can bedendeyken zillet toprağını üzerinizden attın, silkelenin ve izzet dolu bir yaşam için, Aksa için, işgal edilmiş beldelerimiz için Müslüman ülkeler ile birleşin tek olun yek olun." dedi.

Tüm teşkilatları ile beraber Kudüs için seferberlik ilan ettiklerini kaydeden Kaya, başlatmış oldukları bisiklet eylemini doğudan batıya kadar götürüp Müslüman halklar arasında birlik, beraberliğin bilincini ortaya koymak istediklerinin sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.