Diyarbakır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı:

22:55 02 Eylül 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan başkanlığındaki heyet, HDP’nin çağrısıyla Kobani bahanesiyle çıkan olaylarda öldürülen 16 yaşındaki Yasin Börü'nün ailesine ve PKK’nın yaptığı Dürümlü Katliamı'nda hayatını kaybeden 16 ailenin yakınlarına bayram ziyaretinde bulundu.

Kavakcı, beraberinde AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde PKK mensuplarınca evinin önünde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan'ın ailesini ziyaret etti.

Kavakcı, Mercan’ın eşi Mehtap Mercan, çocukları ve annesi Feride Mercan’la bayramlaşarak aileye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti.

Kavakcı ve beraberindekiler, daha sonra merkez Kayapınar ilçesinde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürüldüğü 6-7 Ekim olaylarından sağ kurtulan Yusuf Er’in ailesine ziyarette bulundu.

Ziyarette Kavakcı, bir daha öyle acı günler yaşanmamasını temenni ederek, güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı mücadelesinin kararlı bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Kavakcı, daha sonra beraberindekilerle Yasin Börü’nün ailesini ziyaret etti. Kavakcı ve beraberindekileri anne Hatice Börü ile baba Fikri Börü karşıladı. Kavakcı, Yasin Börü’nün anne ve babasıyla sohbet edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiklerini söyledi.

Kavakcı, Yasin Börü'nün kardeşleri Meryem ve Enes ile de ilgilenerek onlara oyuncaklar hediye etti.

Daha sonra Tanışık köyüne geçen Kavakcı, PKK'nın saldırısında öldürülen 16 kişi için yapılan "12 Mayıs 2016 Tanışık Köyü Şehitler Anıtı"nı ziyaret edip, mezarlıkta dua okudu.

Köyde ailelerle bir araya gelen Kavakcı ve beraberindekiler, onların sıkıntılarını dinleyip sohbet etti.

- "Bu katliamları yapanların peşlerinde olacağız"

Dürümlü Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin ailesiyle bayramlaştıktan sonra AA muhabirine açıklama yapan Kavakcı, ailelerin acılarının taze olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Dürümlü Katliamı olarak bildiğimiz hadise PKK’nın yaptığı büyük katliamlardan ve bir aileden 16 evladını alan bir katliam. Yaptıkları kahramanlık ömür boyu unutulmayacak. 16 ton patlayıcıyla masum insanların katledilmesine engel oldular. 16 yiğit kahraman insandan geriye 60 kilo kaldı. PKK’nın yaptığı katliam bu. Onlar şehitler, onlar ölmediler. Onların hasret ve acıları aileleri için taze. Gelip bu aileleri görünce PKK ile mücadelemizde ne kadar haklı olduğumuzu, ne kadar kararlı olmamız gerektiğini tekrar görmüş olduk. Kararlılığımız artarak devam ediyor. PKK'ya karşı verdiğimiz bütün sivil ve güvenlik güçlerimizin kanları yerde kalmayacak. Bunu yapanlar bedellerini en ağır şekilde ödeyecek. Bu katliamları yapanların peşlerinde olacağız. Burada şehitlerimizin hatıralarını yad ettik. Ailelerimizle beraber dua ettik."

Bayramda Suriyeliler ve şehit ailelerini ziyaret ettiklerini anlatan Kavakcı, bayramın ilk günü başlayan ziyaret programlarının son güne kadar devam edeceğini söyledi.

Temasları kapsamında askeri üs bölgelerinde askerlerle bayramlaştıklarını aktaran Kavakcı, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın telefonla bağlanıp askerlerimize bayram tebriğinde bulunması onları mutlu etti. Bu günde, 'bayram' dendiğinde, 'kurban' dendiğinde Yasin Börü aklımıza geliyor. Yasin Börü'nün ailesini, o katliamdan kurtulan Yusuf evladımızı ziyaret ettik. 'Geçmiş olsun' dileklerimizi ilettik. Ailelerle bir araya geldik. Teşkilat şehitlerimizin ailelerini ziyaret ettik. Bayram denilince insan aileleriyle beraber olmak istiyor. Biz de bu geniş ailelerimizi, başımızın tacı olan şehit ailelerimizi yalnız bırakmamak için programımıza devam edeceğiz."

Kavakcı, yaptığı ziyaretlerde ailelere Kur'an-ı Kerim ve Türkiye bayrağı hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.