Diyarbakır

DÜ'de çalıştay

15:03 07 Kasım 2017
DÜ'de çalıştay

Dicle Üniversitesinde (DÜ) "Akademi ile turizm paydaşları bir araya geliyor" çalıştayı düzenlendi.

DÜ Sosyal Araştırmalar Merkezince, Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen çalıştayda, akademisyenler turizm ile ilgili görüşlerini aktardı.

Harran Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Esra Siverekli, çalıştayda yaptığı konuşmada, turizmin, illerin gelişmişliğinde önemli bir değişken olduğunu söyledi.

Turizm bölgelerinden Antalya ve Muğla gibi illerin birinci derecede gelişmiş kentler arasında yer almasının doğru olduğunu aktaran Siverekli, şöyle konuştu:

"2014-2018 yılları arasında hazırlanan ve halen etkisi devam eden, yürürlükte olan onuncu 5 yıllık kalkınma planımızda turizm ayrı bir başlık olarak ele alınmış. Kış turizmi ve kültür turizmi gibi bir takım farklı başlıklarda Türkiye'nin gerçekten turizm alanında ciddi potansiyel yaratabilecek bir ülke olduğunu takip ettik. Diyarbakır ilimizin de çok ciddi turizm potansiyeline sahip olduğunu hep birlikte gördük."

Çalıştaya, Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, İl Müftüsü Burhan İşliyen de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.