Diyarbakır

Bismil'de ihtiyaç sahibi aileye yardım

11:43 01 Aralık 2017
Bismil'de ihtiyaç sahibi aileye yardım

​Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi aileye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yardım etti.

Bismil Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Mustafa Eken, yaptığı açıklamada, Şükran ve Ahmet Duru çiftinin 3 çocuğunun bulunduğunu ve bir çocuklarının ise Aydın'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Baba Ahmet Duru'nun sara hastası olduğunu belirten Eken, "Ev ortamında hijyen ve temizlik açısından yaşanabilir bir ortam olmadığını, aile bireylerin sağlık koşulların olumsuz etkilendiğini, çocukların saçında bitlerin olduğunu tespit ettik. Evin içindeki birçok eşyanın kullanılamaz halde, halıların kirden üzerinde oturulamaz halde, evin içinde ise kötü kokulardan dolayı durulamaz halde olduğunu için burada yaşayan ailenin bakıma ihtiyaç olduğu için biz bu aileye sahip çıktık. Bismil Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri ekiplerince her hafta evin temizliği yapılacak." diye konuştu.

Aileye eşya, gıda yardımı ve aş evinden düzenli olarak sıcak yemek yardımı sağlanacağını bildiren Eken, ailenin Bismil Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden de geçirileceğini sözlerine ekledi.









YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.