Diyarbakır

İşaret diliyle engellilere dikkat çektiler

14:13 03 Aralık 2017
İşaret diliyle engellilere dikkat çektiler

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Halk Eğitimi Merkezinde (HEM) işaret dili eğitimi alan kursiyerler, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dikkat çekmek için görüntülü mesaj yayınladı.

Bağlar HEM Müdürü Umut Özekinci, yaptığı açıklamada, özellikle bazı sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının talebi üzerine merkezlerinde açtıkları işaret dili kursunun 4 yıldır devam ettiğini belirtti.

Özekinci, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kursiyerler tarafından hazırlanan görüntülü mesajın kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Kurs hocası Seray Sarı da kursiyerlerin yaptığı çalışmayla Dünya Engelliler Günü'nü görsel olarak duyurup toplumda duyarlılık oluşturmak istediklerini aktardı.

Kursiyerlerden Ferda Altın ise kursiyer arkadaşlarıyla işaret dili kursuna gelme amaçlarının bulundukları kurum ve kuruluşlarda engelleri ortadan kaldırarak daha çok engelliye ulaşmak olduğunu belirtti.

Altın, çektikleri kısa görüntüde, "Herkesin engelliler için yapacağı bir şey vardır" mesajını verdiklerini anlatarak, toplumda işaret diline karşı bir duyarlılığın oluşmasını ve engellerin ortadan kaldırılmasını istediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.