Diyarbakır

ASDEP görevlileri Silvan'da sahaya çıktı

12:49 06 Aralık 2017
ASDEP görevlileri Silvan'da sahaya çıktı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Silvan ilçesinde saha çalışmaları sürüyor.

ASDEP tarafından il merkezinde başlatılan hane ziyaretleri kenar ilçe ve kırsal mahallelerde de uygulanmaya başlandı.

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Silvan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görevli ASDEP görevlileri, yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini içeren ASDEP ile birey ve ailenin yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, ASDEP personeli ile İncesu Mahallesi’nde 32 haneyi ziyaret ederek, ailelerle bir süre görüştü.

Ailelerin sosyal ve ekonomik durumlarını tespit etmek amacıyla ülke genelinde ASDEP ile alan taraması yapıldığını anlatan Açar, "Vatandaşlarımızı devletin tüm imkanlarından faydalandırmak için ve bu yönde en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.