Diyarbakır

Kalabalık ortam hastalık nedeni

14:09 15 Aralık 2017
Kalabalık ortam hastalık nedeni

Dayan, yaptığı yazılı açıklamada, kış mevsiminde solunum yolu ile bulaşan enfeksiyon hastalıklarında artış görüldüğünü belirterek, okul, alışveriş merkezleri, sinema, tiyatro ve toplu taşıma araçları gibi kalabalık ortamlarda hapşırma ve öksürük sonucu enfeksiyon bulaştığını söyledi.

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Saim Dayan, kalabalık ortamlarda virüsün havadan damlacık yolu ile bulaşarak enfeksiyona neden olabildiğini söyledi.

Kışın öğrencilerin soğuktan çok kalabalık yaşam ortamı, havalandırmanın iyi olmaması, düşük nem oranı ve kötü hijyen şartlarından hastalandığını dile getiren Dayan, şunları kaydetti:

"Bu tür ortamlarda 200'den fazla virüs havadan damlacık yolu ile enfeksiyona neden olabilmektedir. Bu nedenle bazı çocuklar bir yıllık okul dönemi boyunca ortalama 5-7 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilmektedirler. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının ana nedeni grip veya soğuk algınlığıdır. Bu iki hastalığı karıştırmamak gerekir. Grip zannedilen çoğu üst solunum yolu enfeksiyonları aslında soğuk algınlığıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.