Diyarbakır

Kaçak elektrikle mücadele

21:10 21 Aralık 2017
Kaçak elektrikle mücadele

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 26 Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panosunun kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildiği bildirildi.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'den (DEDAŞ) yapılan açıklamaya göre, dün gece Cizre ilçesinde 26 Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panosu kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi.

Şirket yetkilileri, bedeli Türkiye'deki herkesin cebinden çıkan kaçak elektriği kabul edilebilir seviyelere çekmek için ciddi bir çaba içerisinde olduklarını belirterek, EPDK ve Enerji Bakanlığının kaçak elektrikle mücadele çalışmalarını desteklediklerini bildirdi.

Kaçağı önlemek için yasa ve yönetmelikler çerçevesinde hem sahada ekipleri aracılığı kontrolleri sürdürdükleri hem de yeni projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden yetkililer, bunlardan birinin de şirketin mühendisleri tarafından geliştirilen Yatay Sayaç Projesi olduğu, proje ile daha kaliteli ve kesintisiz elektrik için havai iletim hatlarını yeraltına alırken, daha önce bina içlerinde bulunan ve dış müdahalelere açık olan ölçüm devrelerini de bu panoların içerisine alındığını aktardı.

Şirket tarafından geliştirilen bu sayaçlara müdahale ederek kaçak kullanma şansı kalmayanların, panolara saldırmaya, bunları kırıp, dökmeye başladığını ifade eden yetkililer, şöyle devam etti:

"Panoyu kıramadıkları yerde ise içerisindeki ölçü devrelerini çalıyorlar. Sadece dün gece Cizre'de 26 panomuz tahrip edildi. 20 gün önce de aynı ilçede 5 panomuz tahrip edilmişti. Bazı panoları kökten alıp götürmüşler. Kalanlar ise yağmalanmış durumda. Şanlıurfa'nın Siverek ve Viranşehir ilçelerinde de benzer saldırılar oldu. Ancak, yapılan bu saldırılar kesinlikle bizi kaçakla mücadeleden vazgeçirmeyecektir. Kaçak kullanımı en aza indirmek konusunda son derece kararlıyız."

Yetkililer ayrıca, artan bu tür saldırıların önlenebilmesi için İçişleri Bakanlığına bağlı tüm birimlere bildirimde bulunulduğunu da belirtti.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.