Diyarbakır

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

16:02 22 Aralık 2017
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

"Yaşam" kategorisinde ise Yapıcıoğlu, Gazze Şeridi'ne bağlı Han Yunus kentinde yaşayan Filistinlilerin, sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı mum yakarak evlerini aydınlatmalarını anlatan "Gazze'de Elektrik Kesintileri" adlı fotoğrafı seçti.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Yapıcıoğlu, AA'nın düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylaması için AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları tek tek inceleyerek bilgi aldı.

Yapıcıoğlu, "haber" kategorisinde ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması" kararını açıklamasının ardından Batı Şeria'nın El Halil kentinde yaşanan olaylar sırasında İsrail askerlerinin gözaltına alıp, gözlerini bağlayarak götürdüğü 16 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğu konu alan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" isimli fotoğrafı oyladı.

Yapıcıoğlu'nun "spor" kategorisindeki tercihi ise Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından yaşanan sevinci anlatan "Türkiye'nin sevinci" ile "Atlı okçuluk gösterisi" başlıklı fotoğraflar oldu.

AA'yı her yıl gerçekleştirdiği "Yılın Fotoğrafları Oylaması" için tebrik eden Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Fotoğraflar arasında 16 yaşındaki Filistinlinin gözleri ve elleri bağlı olmasına rağmen etrafındaki asker kılıklı siyonist teröristlerin gözlerindeki korku gerçekten çok iyi yakalanmış. Güçlü olan haklı değildir, hakkın kaynağı güç olamaz. Tam tersine haklı olan güçlüdür. Haklı olan ve davası hak olan elleri ve gözleri bağlı olsa da zulmedenlerin yüreğine korku salmaya devam eder."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.