Diyarbakır

Diyarbakır'da "Kent Meydanı"nda sona gelindi

17:05 22 Aralık 2017
Diyarbakır'da "Kent Meydanı"nda sona gelindi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yeni projelerinden biri olan toplam 67 bin metrekare alan üzerine kurulmakta olan Kent Meydanı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Kentteki yeşil alanları artırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı, Selahattini Eyyubi Caddesi üzerindeki Kent Meydanı, sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak.

35 bin 500 metrekaresi yeşil alandan oluşacak meydanın ilk etapta, (kazı, yapı, su, kanalizasyon, elektrik ve internet vb) altyapı çalışmalarını tamamladı. Üstyapı inşasında toprak takviyesinin ardından alana kent mobilyası donatıları, peregoleler ve çeşmeler yerleştirildi.

Belediye Kent Meydanı projesi içinde yer alan mescit, kitap kafe, lavabo, çocuklar için giyinme ve soyunma odası ve otopark yapı çalışmalarını tamamladı.

Işıklı su oyunlarının sergileneceği kuru havuzda ise ekipler, ışıklandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Meydana 18 farklı türde toplam bin 746 adet ağaç dikilirken çocuklar için de ayrı bir oyun alanı oluşturuldu ve zemini çocukların sakatlık yaşamamaları için kum ve EPDM kauçuktan yapıldı.

Yetişkinler için spor alanları ve yürüyüş bantları da yerleştirilen meydan aralık ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.