Diyarbakır

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu:

14:36 19 Şubat 2018
Diyarbakır Valisi Güzeloğlu:

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bu yıl ildeki 50 Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) 100 bin kadın kursiyerin mesleki eğitim göreceğini belirterek, "Aile Destek Merkezleri sosyal ve toplumsal dönüşümün hazırlayıcısı ve sağlayıcısı olacak." dedi.

Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Şehitlik Aile Destek Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Açılışa katılan Vali Güzeloğlu, merkezde kadınların hayata dokunan eğitimler alacağını, mesleki beceri ve öz güven kazanacağını söyledi.

Bu merkezlerin kadınlar için aynı zamanda sosyalleştikleri, sosyal hayata dair birbirleriyle buluşma ortamı da olacağını dile getiren Güzeloğlu, en önemlisi de onlara gelir getirecek yeteneklerini mesleki açıdan geliştirecek önemli bir merkez olacağını aktardı.

Güzeloğlu, Diyarbakır'ın yerel ve mahalli yemekler açısından bir merkez olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu yıl 50 Aile Destek Merkezi'nde 100 bin kadın kursiyerimiz mesleki eğitim görecek. Aile Destek Merkezleri sosyal ve toplumsal dönüşümün hazırlayıcısı ve sağlayıcısı olacak. Bu merkezler yerel ve mahalli yemeklerin öğretildiği, bu yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılacağı merkez olacak. Diyarbakır'ın sofra ve yemek kültürüyle çok büyük bir zenginliği olduğunu biliyoruz. Kent, binlerce yıllık bu zenginliği sofrasında da buluşturan çok büyük bir merkez. Bu zenginliğin kaybolmaması adına kadınlarımıza bu bilginin, geleneğin aktarılması sağlanacak."

Daha sonra Vali Güzeloğlu açılışı yapılan ADEM'de düzenlenen kurslarla ilgili bilgi aldı, kursiyerlerle görüştü.

Açılışa, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ile kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.