Diyarbakır

Diyarbakır'da hane ziyaretleri devam ediyor

17:52 20 Şubat 2018
Diyarbakır'da hane ziyaretleri devam ediyor

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ülke genelinde uygulamaya koyduğu ileri ve çağdaş hizmet modeli olan “Aile Sosyal Destek Programı” çerçevesinde gerçekleştirdiği hane ziyaretleri devam ediyor.

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, Bağlar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görevli Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personelleriyle hane ziyareti yaptı.

Açar, ASDEP'in, Bakanlığın çalışmalarını halkın ayağına götüren bir hizmet modeli olduğunu söyledi.

ASDEP kapsamında Aralık 2016 tarihinden itibaren 42 bin hane ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Açar, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın kamu kurumlarının imkan ve hizmetlerine ihtiyaçlarını tespit ettiğimizde, İl Müdürlüğü olarak hizmet modelimiz kapsamında değerlendiriliyorsa, o hizmetlerden yararlandırıyoruz. Kamunun diğer hizmetlerine ihtiyaçları varsa, oraya rehberlik ve yönlendirme yaparak biz de yazılarla bildirerek takibini yapıyoruz. Hedefimiz, kentte tüm hanelerimizi ziyaret ederek bir hane envanteri oluşturmak. Hane envanterinin sonuçlarını da analiz edip grafiklere döndürerek sosyal, siyasal, ticari her alanda ilimizde yapılacak çalışma plan ve stratejilere ışık olmasını sağlamak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.