Diyarbakır

Diyarbakırlı kadın gazeteciler kahvaltıda buluştu

13:00 08 Mart 2018
Diyarbakırlı kadın gazeteciler kahvaltıda buluştu

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Diyarbakır İl Müdürlüğünce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın Gazeteciler Kahvaltıda Buluşuyor" etkinliği gerçekleştirildi.

Merkez Yenişehir ilçesinde bir otelde düzenlenen etkinliğe kentte görev yapan kadın gazeteciler ile kurum personeli katıldı.

BYEGM İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün anlamlı bir gün olduğunu belirterek, bu anlamlı günü etkinlikle kutlamak istediklerini söyledi.

Etkinliğe katılan gazetecilere teşekkür eden Dişlioğlu, kadın olmanın kolay olmadığını, kadın gazeteci olmanın daha da zor olduğunu aktardı.

Dişlioğlu, "Mensubu olduğumuz inanç, aslında kadını yücelten bir değerler bütünü. Cennetin anaların ayakları altında olduğunu bize emrediyor. Avrupa'ya göre Türkiye'de kadına seçme ve seçilme hakkı daha erken verilmiş." diye konuştu.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde medyanın kullandığı dilin de çok önemli olduğuna işaret eden Dişlioğlu, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Gazeteciler de etkinlik için Dişlioğlu'na teşekkürlerini iletti.

Dişlioğlu, gazetecilere karanfil verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.