Diyarbakır

Diyarbakır Medya Akademisi mülakat sonuçları açıklandı

18:29 09 Mart 2018
Diyarbakır Medya Akademisi mülakat sonuçları açıklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) işbirliğiyle yeni nesil iletişimciler yetiştirilmesi amacıyla açılacak Medya Okulu için yapılan mülakat sonuçları açıklandı.

Hak kazanan öğrenciler için eğitim 31 Mart’ta başlıyor.

Katılımcıların yeni nesil gazetecilik eğitimi alacağı akademide, alanında uzman, medyada aktif çalışan deneyimli gazeteciler ve basın danışmalarınca haber yazım ve teknikleri, sosyal medya uzmanlığı, basın danışmanlığı ve iletişim teknikleri ile internet ve televizyon haberciliği dersleri işlenecek.

Medya Akademisinde, öğrencilerin gazetecilikteki algı gücünü artırma, güncel olayları yorumlamalarına yardımcı olma, haber kaynağına ulaşma ve olaylara haberci gözüyle bakabilmeleri amacıyla deneyim paylaşımı da yapılacak.

Derslere sürekli katılım sağlayan ve başarılı olan öğrencilere, eğitimin sonunda sertifika verilecek.

Eğitim alacak öğrencilerin belirlenmesi için yapılan mülakatta seçici kurulda UMED Başkanı Aslan Değirmenci, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tayfur Birgül, Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürü Erdem Gültekin ve TRT Diyarbakır Bölge Müdürü Hamit Yaz ile avukat Serdar Bülent Yılmaz yer almıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.