Diyarbakır

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

18:09 02 Mayıs 2018
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ittifak görüşmelerine ilişkin "Şu ana kadar 5 siyasi parti ile görüşme imkanımız oldu ancak ittifak gerçekleştirmeyi sonuç verecek düzeyde hiçbir parti ile mutabakatımız olmadı." dedi.

Yapıcıoğlu, bazı parti ve dernek başkanlarının partilerini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçime katılacak tüm siyasi partilerle görüşme talebinde bulunduklarını söyleyen Yapıcıoğlu, 27 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiğini söyledi.

Kabul ederlerse diğer siyasi partilerle de görüşeceklerini söyleyen Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile görüşmemiz oldu. Saadet, İyi, Vatan ve Büyük Birlik Partisi ile görüşmelerimiz gerçekleşti. Seçime katılma yeterliliği olan diğer 5 parti ile henüz gerçekleşmiş bir görüşmemiz yok. Görüşme talebimizi partilere ilettik cevabını bekliyoruz. Görüştüğümüz partiler genel anlamda Cumhurbaşkanı adayı çıkarmış partiler. Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek talebinde bulundular. Şu ana kadar 5 siyasi parti ile görüşme imkanımız oldu ancak ittifak gerçekleştirmeyi sonuç verecek düzeyde hiçbir parti ile mutabakatımız olmadı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.