Diyarbakır

Yabancı gazetecilerden seçime ilgi

00:02 25 Haziran 2018
Yabancı gazetecilerden seçime ilgi

Diyarbakır'daki "Seçim 2018" basın merkezine akredite olan 150 basın mensubu, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ni buradan takip etti.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Anadolu Ajansının (AA) iş birliğiyle Ankara ve İstanbul'un yanı sıra Diyarbakır'da kurulan "Seçim 2018" basın merkezine 50'si yabancı 150 basın mensubu akreditasyon yaptırdı. Akredite basın mensuplarına merkezde elektrik ve internet gibi hizmetler ücretsiz sağlanırken, yiyecek ve içecek ikramı da yapıldı.

Diyarbakır BYEGM İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genel Müdürlük tarafından basın mensuplarının seçimleri takip etmesi amacıyla 3 şehirde basın merkezi kurulduğunu belirterek, bu illerden birinin de Diyarbakır olduğunu söyledi.

"150 basın mensubu bu imkandan istifade etti. Merkezde 50 civarında yabancı basın kuruluşunu temsilen, 100 civarında da ulusal basın ve yerel kuruluşlardan oluşan arkadaşlarımız yer aldı. Basın merkezimizde arkadaşlarımıza uygun koşullarda haberlerini merkezlerine aktarmaları için gerekli imkanları sunmaya çalıştık." diyen Dişlioğlu, şehrin tanıtımı açısından bu merkezin kurulmasının ciddi katkı sağladığını aktardı.

Dişlioğlu, "Gerekli imkanları oluşturduk. İnternet ve canlı yayın bağlantıları ile ikramlarla birçok hizmet sunulmuş durumda." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.