Diyarbakır

Diyarbakır'da "Manevi Mekanlarımızdan Güzel Kareler" projesi

12:40 31 Ekim 2018
Diyarbakır'da "Manevi Mekanlarımızdan Güzel Kareler" projesi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde terör mağduru ve dezavantajlı çocuklar, "Manevi Mekanlarımızdan Güzel Kareler" projesi kapsamında tarihi mekanların fotoğrafını çekti, bisiklet turu yaptı.

Valilik koordinesinde Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen, Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen proje ile terör mağduru ve dezavantajlı 100 öğrenciye yönelik Bağlar Halk Eğitim Merkezince fotoğraf ve bisiklet kursu düzenlendi.

Proje doğrultusunda çocuklara yönelik Çanakkale ile Diyarbakır'ın Eğil, Ergani ve Sur ilçelerine gezi düzenlendi.

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş, yaptığı açıklamada, 8 ay önce başlattıkları proje kapsamında ilçedeki dezavantajlı çocuklara yönelik çalışma yaptıklarını belirtti.

Hedef kitlelerinin terörden etkilenen ve dezavantajlı çocuklar olduğuna işaret eden Elaltuntaş, şunları kaydetti:

"Çocukların hayatlarına esenlik katmak için çeşitli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar ile çocukların birbirleriyle ve farklı kültürdeki kesimlerle kaynaşması sağlandı. Onlara tarih bilinci aşılamak için manevi mekanlarımız olan Eğil, Ergani ve Sur ilçeleri ile Çanakkale gezisi düzenlendi."

Çocukların gezi ile manevi mekanları görme fırsatı bulduğunu anlatan Elaltuntaş, çocukların manevi mekanların fotoğraflarını çekerek, hayata güzel bir bakış açısı ile bakmalarını sağlamaya çalıştıklarını aktardı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.