Diyarbakır

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

14:59 09 Kasım 2018
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 80. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal etmesinin 80. yılında bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle andıklarını ifade etti.

10 Kasım'ın, aziz millet için Atatürk'ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günü olduğunu aktaran Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin fertleri olarak bizlere düşen görev ise uğrunda büyük bedeller ödenerek bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş ve güçlü yarınlara taşımaktır. Bizler Cumhuriyet ve demokrasimize gereken önemi vererek, milletimizin tarihi yükselişine katkı sunduğumuz gibi şahitlik de edeceğiz. Onun bıraktığı mirası geleceğe taşımak ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkarak ülkemizi muasır bir medeniyet seviyesine ulaştırmak bizlerin görevi ve ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Atatürk'ü, milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.