Diyarbakır

Diyarbakır'da "Gençlik, Şuur, Özgüven" konferansı

12:33 13 Şubat 2019
Diyarbakır'da "Gençlik, Şuur, Özgüven" konferansı

Diyarbakır’da "Gençlik, Şuur, Özgüven" konferansı düzenlendi.

Sur Belediyesince, Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi'nde düzenlenen "Gençlik, Şuur ve Özgüven" konulu konferansta gençlerle buluşan Polis Başmüffetişi Ahmet Sula, yaşadığı tecrübeleri paylaştı.

Sula, 33 medeniyete ev sahipliği yapan, geçmişte birçok sahabenin yaşadığı Diyarbakır'ın kendisi için özel bir yere sahip olduğunu söyledi.

Özellikle terörden mağdur olan bölge gençleriyle bir araya gelmeyi çok önemsediğini kaydeden Sula, "Gençlerin ilgisi beni son derece memnun etti. Onların gözlerindeki ve yüreklerindeki ışığı gördüm." dedi.

Sur Belediye Başkan Vekili Kaymakam Abdullah Çiftçi de sahabelerin fethettiği bu mübarek beldenin ne kadar değerli olduğunun dışarıdan bir gözle bakıldığında anlaşılabileceğini belirtti.

Yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü PKK'nın tarihi Sur ilçesinin sahip olduğu değerlerin ön plana çıkmaması için çukur kazıp saldırı düzenlediğini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

"Sizler her biriniz bu ülke için, bu il için, insanlık için hizmetler yapan, kendi geleceğiyle beraber ailesini, toplumunu ve geleceğini daha iyiye taşıyan fertler olacaksınız. Ben bundan eminim. İnşallah siz bu ülkeyi, ili ve ilçeyi de çok daha ileriye taşıyacak bilgiye ve ferasete sahip insanlar olacaksınız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.