Diyarbakır

Diyarbakır'da yeni doğan 6 bacaklı kuzu şaşırttı!

08:25 17 Ocak 2021 6 Yorum Var
Diyarbakır'da yeni doğan 6 bacaklı kuzu şaşırttı!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 6 ayaklı doğan kuzu görenlerin ilgisini çekiyor. İlçeye bağlı Düzova Mahallesi’nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Maksut Bulut’a ait koyunlardan biri, ikisi boyun kısmında 6 ayaklı kuzu doğurdu

Görenlerin şaşkınlıkla baktığı 6 ayaklı kuzu mahalle sakinlerinin ilgi odağı haline geldi. Maksut Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 gün önce sağlıklı bir şekilde doğan kuzunun 6 ayağının olduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirtti.

Babadan dededen hayvancılıkla uğraştıklarını ancak ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Bulut, şöyle konuştu:

"Daha önce memleketimizde böyle bir şey görmedik. Babamıza, dedemize sorduk, 6 ayaklı olarak doğan bir kuzu görmemişler. Allah’ın takdiri, ne diyebiliriz. Doğum esnasında ters dünyaya geldi, ancak sağlığında her hangi bir sıkıntı yok, sütünü içiyor. Diğer kuzularla birlikte koşup eğleniyor. Onlardan tek farkı sadece 6 ayaklı olması." Bulut, kuzuyu veterinere de gösterdiklerini şuan için gayet sağlıklı olduğunu belirttiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • enes 3 yıl önce Şikayet Et
    ne şaşırıyorsunuz yahu her sene en az 20 tane haberde çıkıyor . Sanki ilk defa olan bir şey
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • GDO KUSURU 3 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu'nun iri kuyruklu koyun ırkına kuyruksuz gdo koyun ırkı karışmıştır...
    Cevapla
  • serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden dedelerimiz aynı tarladan alınan tohumu aynı tarlaya atmaz komşusu ile değişirmiş koyun sürüsündeki koçları komşu sürünün koçları ile değişilirmiş kuluçkaya yatacak tavukların yumurtalarını komşusu ile değişirmiş bunlara dikkat edelim her ne kadar hayvanlarda kardeşlenme yok deniliyorsa da ilmen bazen atalarımızın yaptıklarında bildikleri vardır derim her şey ilimle yorumlanamaz genlerin sürekli değişmesi bitkilerde hayvanlarda da yarar sağlar. ama günümüzde bitki ve hayvanların genleri tekilleştirildi en verimli en çok süt veren en çok doğuran diye diye gen havuzu daraldı.
    Cevapla
  • Talha 3 yıl önce Şikayet Et
    İmkan ve ihtimal halinde mahlukat, hadsiz neticesiz yollar içinde faydalı, alamet-i farikalı bir biçimde yapılması Cenab-ı Hakk’ın vücub-u vücûdunu ve iradesini gösterir. Asıl hayret edilecek herzaman bilinen halinde olmasıdır. Bunlar şuzuzattır ki insanı ihtar ve ikaz eder. Böyle de olabilirdin!!!
    Cevapla
  • Celalettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ula bu kuzi nasıl böyle oldı heç anlamadım yaö
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.