Diyarbakır

Diyarbakır’da hırsızların hedefi olan cami 8 defa soyuldu

14:10 30 Mart 2022 8 Yorum Var
Diyarbakır’da hırsızların hedefi olan cami 8 defa soyuldu

Diyarbakır’da bulunan Şeyh Said Efendi Cami hırsızların hedefi haline geldi. Cami imamının aldığı tedbirlere rağmen cami 8’nci defa soyulunca imam tepki göstererek psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde bulunan Şeyh Said Efendi Cami, 7 defa üst üste hırsızların hedefi oldu. Cami büyütme çalışması inşaatı devam ederken 8. defa hırsızlar dadanarak 13 bin 850 TL zarara uğrattı. 30 adet musluk, 2 ayaklı merdiven, tuğla sepeti, 2 adet kum kepçesi, 2 sıva mastarı, bir adet demir ayakkabılık, 2 el arabası çalan hırsızlar kayıplara karıştı. Güvenlik kameralarına yansıyan pişkin hırsızlar su vanasını kapatarak kamera yönünü çevirdikten sonra muslukları söktü, daha sonra dışarıdaki ayakkabılıkları yüklenerek kayıplara karıştı.

CAMİ İMAMI YETKİLİLERE SESLENDİ 

Yetkililere seslenen cami imamı Ahmet Yağmur psikolojilerinin bozulduğunu vurgulayarak borç ile genişletme çalışması devam ederken zarar üstüne zarar etmelerinin kendilerini çok zorda bıraktığını söyledi. Yağmur, “8 defa hırsızlık olayımız oldu müracaat etmemize rağmen sonuç alamadık. Bunun sonu gelmiyor. Son hırsızlıkta toplam 13 bin 850 TL zararımız oldu, psikolojimiz bozuldu kimse bize yardımcı olmuyor. Bu gidişle can güvenliğimizde kalmadı gibi, birisinin buna dur demesi lazım. Allah rızası için cami Ehli İmanın yeridir hepimiz sorumluyuz, buna bir çözüm getirilmesi konusunda yetkililerden yardım istiyoruz. Bunlarda Allah korkusu yok, camiye saygı yok. Temmuz ayından beri 4 kat ek bina yapıyoruz zaten borç harç içerisindeyiz, sıkıntılarımız var bunların malzemeleri çalmasıyla psikolojimiz daha da bozuldu, moralimiz hiç yok. Bazen moralimiz o kadar bozuk ki zor camiye geliyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c nin evidemi soyulur.Nerede eski hocalar uslanmayan hırsızları okuyup üfürüp balon gibi şişirecek.
    Cevapla
  • ali.k 2 yıl önce Şikayet Et
    senin pisolojin bozulmasin hocam dimdik dursana ayakta , onlarda senin gibi insan Allah dan başka kimseden korkmaz müslüman ve pisolojide bozulmaz. Rabbim şifalar versin , yalniz yalan söylemiyorsundur insaAllah
    Cevapla
  • AĞASARLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet caydırıcı ceza vermezse bu olur. Hırsızlık yapan adamı niye hakimler salıyor anlamıyorum.
    Cevapla
  • hırsızlık 2 yıl önce Şikayet Et
    hırsızlık vakalarındaki artış özellikle sığınmacı sayısıyla orantılı devam ediyor. konyada müstakil şantiyelerden hırsızlık olmayanı yok. ne hale geldik. e tabi din kardeşiyiz onu da alalı m bunu da alalım. uyumaya devam
    Cevapla
  • onrat38 2 yıl önce Şikayet Et
    sığınmacı değil cezalar caydırıcı değil teşvik edici
  • İsoBaba 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu oranları sen mi tespit ettin? Hangi bilgiye dayanarak yorum yapıyorsun?
  • Doğrucu Davud 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabiidir ki polis gereğini yapar, Camii'nin mum'unu yiyen kedi'nin gözü kör olurmuş, dede ekşi erik yemiş torunun dişi kamşmış da derler, illaki bir yerlerinden çıkar, bunlar yolunu şaşırmış insanlar, su testisi su yolunda kırılır !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.