Diyarbakır

Diyarbakır’da 1'i bebek, 5 kişinin öldüğü kazada otobüs şoföründen şoke eden ifade!

18:05 10 Ocak 2023 2 Yorum Var
Diyarbakır’da 1'i bebek, 5 kişinin öldüğü kazada otobüs şoföründen şoke eden ifade!

Diyarbakır'da 7 Ocak günü kontrolden çıkarak devrilen ve 1'i bebek, 5 kişinin canından olduğu ölümlü kazada tutuklanan yolcu otobüsünün şoförü Mehmet Siraç Uluç, ifadesinde "Yokuş aşağı süratli indim" dedi.

Kaza, 7 Ocak günü saat 03.00 sıralarında Diyarbakır- Silvan kara yolu Bağdere mevkisinde meydana geldi.

1'İ ÇOCUK 5 KİŞİ CANINDAN OLMUŞTU

Diyarbakır'dan Iğdır'a giden Yeni Diyarbakır firmasına ait Mehmet Siraç Uluç yönetimindeki 34 FMS 652 plakalı yolcu otobüsü, kontrolden çıkıp, devrilerek sürüklendi. Kazada Zahide Ceyhan (41), Dilber Çetinkaya (28), Seher Meygil (46), torunu 5 aylık Asel Meygil ve Veysel Bünul (35) hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı. Yaralılar, hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Kaza sonrası sürücüler Mehmet Siraç Uluç ile Bezat Yıldız, muavin Enis Pekşen, firma yetkilisi Hamza Çobanoğlu ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden şoför Uluç ile firma yetkilisi Çobanoğlu tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

'YOKUŞ AŞAĞI SÜRATLİ İNDİM'

Mehmet Siraç Uluç’un ifadesinde, aşırı hız yaptığını belirterek, "Gece Bağdere Jandarma Karakolu noktasını geçtim ve süratli olarak yokuş aşağı indim. Bir anda daldım, kontrolümü kaybettim. Kaza olmuş" dedi. Çobanoğlu'nun ise otobüste biletsiz yolcu tespit edilmesi nedeniyle tutuklandığı bildirildi. 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • myz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Afyon'dan Beyşehir'e .Diyarbakır yolcu otobüslerinden biriyle yolculuk yaptım da şoför elinde telefondan sosyal medyayı takip ederek otobüs sürüyordu hem de hızlıydı. Hepsi öyleyse kaza yapmaları çok normal...
    Cevapla
  • Kahrol emi... 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH'IN CEZASI...Kahrol emi...
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakir bunlar cellat gibiler yollarda , ne bir denetim var bu sirketlere nede ceza. Zaten renginden belli ne olduklari
    Cevapla
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Ani bilinç kaybıyla oluşan trafik kazaları artıyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • DUYARSIZLIK 1 yıl önce Şikayet Et
    bu "Ani bilinç kaybı" DEĞİL.OLSA OLSA KRONİK DUYARSIZLIK.
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.