Diyarbakır

2 yılda tam 4 ton yem yiyen kurbanlık alıcısını bekliyor

10:59 27 Haziran 2023 2 Yorum Var
2 yılda tam 4 ton yem yiyen kurbanlık alıcısını bekliyor

Diyarbakır'da 2 yaşındaki simental cinsi tosun 1 ton ağırlığı ve sakin yapısıyla satışa çıktı. Hayvan pazarında vatandaşların ilgi odağı olan tosun, 2 yılda tam 4 ton yem tüketti, 1 ton kilo aldı.

Sur ilçesinde yer alan Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Bayramı hareketliliği sürüyor. Bayrama saatler kala kurbanlıkların satışı devam ediyor. Pazarın en ağır sığırı olan simental cinsi tosun, 2 yaşına kadar 4 ton yem tüketerek, 1 ton kiloya ulaştı. Pazara gelip kurbanlık almak isteyen vatandaşların dikkatini çeken simental sığırı 120 bin liradan alıcısını bekliyor.

Kocaköy ilçesinde beslediği sığırı Hayvan Borsası’na getirerek satışa çıkardığını ifade eden Mustafa Yılmaz, sığırın yediği yemlerle fazla kilo aldığını dile getirdi.

Kurbanlığın 2 yaşında olduğunu belirten Yılmaz, "Sığırımızı 3 günlükken evde beslemeye başladık. Şimdi de zamanı geldiği için Diyarbakır’daki hayvan pazarına getirdik. Sığırımızın kilosu 1 ton olmaktadır. Şu an fiyatı 120 bin lirayla satıştadır. Belirlediğimiz fiyat ne düşük ne de yüksektir. 2 senede hayvanımız yaklaşık 4 ton yem yedi. Yediği yemlerle bayağı büyük oldu" dedi.


 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • orjinal yörük 10 ay önce Şikayet Et
    demekki hayvana gece gündüz durmadan yem vermişler şişmesi için. o hayvanın etinin tadı olmaz.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • MİSAFİR 10 ay önce Şikayet Et
    Besicilikte öyle duruma getiriyorlar ki hayvan 2 yaşında yürüyemez hale geliyor. Bunun sağlıklı olduğunu kim söyleyebilir.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.