Düzce

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan:

17:07 15 Ekim 2015
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "Korunmaya muhtaç çocuklarımıza yönelik hizmetlerde kurum bakımını terk edip, tamamen ev ortamında ya da ev ortamına en uygun koşullarda hizmeti öngören yeni hizmet modellerine geçiyoruz" dedi.

Gürcan, Düzce'de Çocuk Evleri Sitesinin açılışında yaptığı konuşmada, güzel mekanları çocukların hizmetine sunmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığını belirtti.

Çocuk evleri sisteminin, çocuklara sıcak bir yuva, aydınlık bir gelecek sağlayacağı umudu taşıdığını vurgulayan Gürcan, "Bu güzel mekanın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu temele taş koyan, harç taşıyan herkese şahsım ve çocuklarımız adına yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Gürcan, sevgi evlerinin her taşında, her metrekaresinde çocuklardan sevgi ve merhametini esirgemeyen duyarlı, sorumlu insanların emeği ve alın teri olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın bunun karşılığını topluma faydalı insanlar olarak yetişerek vereceğine yürekten inanıyorum. Toplum olarak ne ekilirse o biçilir. Çocuklara yönelik yapılan her iyi şeyin karşılığını en güzel şekilde bulur. Çocuklar kendilerin bir adım gelene on adımla karşılık verir. Gerek dünyada, gerekse ülkemizde yaşanan gelişmeler sosyal hizmetlere duyulan ihtiyacı her geçen gün arttırmaktadır. Bir yandan bu ihtiyaç artarken, öte yandan toplumun beklentileri ve taleplerinde de değişimler yaşanmaktadır. Korunmaya muhtaç çocuklarımıza yönelik hizmetlerde kurum bakımını terk edip, tamamen ev ortamında ya da ev ortamına en uygun koşullarda hizmeti öngören yeni hizmet modellerine geçiyoruz."

Düzce Valisi Ali Fidan da devletlerin başarısının insana hizmet etmedeki kalitesiyle de ölçüldüğüne işaret ederek, "Siz eğer toplumun bütün kesimlerine ulaşabiliyorsanız, ihtiyacı olan herkesin elinden tutabiliyorsanız, ihtiyaç sahibi olanlara ihtiyacı olduğunda 'ben buradayım' diyebiliyorsanız, devletin şefkatli elini, güler yüzünü onlara gösterebiliyorsanız, en önemli gelişmişlik göstergesi budur" ifadesini kullandı.

Gürcan, açılışının ardından Çocuk Evleri Sitesinde incelemelerde bulundu, buradaki çocuklarla sohbet etti.

Daha sonra Bakan Gürcan ve beraberindekiler, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen bombanın zırhlı araçların geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan  piyade er Cihan Aksarı'ın ailesiyle görüştü.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i de ziyaret eden Gürcan, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi, kentteki esnafla selamlaştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.