Düzce

Sur'daki tarihi camiye terör saldırısına tepkiler

12:54 08 Aralık 2015
Sur'daki tarihi camiye terör saldırısına tepkiler

 Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Osmanlı eseri Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi'ne yönelik terör saldırısına ilişkin, "Camileri yakan teröristlerin insan olarak kabul edilmesi insanlık suçudur. Bunlar memleketimizin birliği ve dirliğine kastetmiş canilerdir, hainlerdir" dedi.

Sergi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün başlı başına bir suç olduğunu fakat ibadethaneye saldırmanın terörün ötesinde bir insanlık ayıbı teşkil ettiğini söyledi.

"Bunu yapan insan olamaz" diyen Sergi, "Bunu yapanları insan yerine koymak insanlık ayıbıdır. Camileri yakan teröristlerin insan olarak kabul edilmesi insanlık suçudur. Bunlar memleketimizin birliği ve dirliğine kastetmiş canilerdir, hainlerdir. Bunlara devlet yetkililerimizin en sert şekilde gereken cevabı vermeleri gerekmektedir. Gerekli tedbirlerin alınmasını da arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sergi, saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve bunu yapanların en kısa sürede bulunarak cezalandırılmasını istediklerini vurguladı.

Saldırının, korkunç bir gaflet ve dalaletin göstergesi olduğunu anlatan Sergi, şunları kaydetti:

"Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir mabet bu şekilde yakılamaz. Dinimizde ibadet yerlerine zarar vermek savaş esnasında dahi olsa yasak kılınmıştır. Bu olayı büyük bir üzüntüyle kınıyoruz. Allah bu insanları ıslah etsin. Cenabı Hak Kahhar ismiyle bu insanları kahru perişan eylesin. Terör zaten büyük bir suçtur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.