Düzce

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

17:40 22 Aralık 2015
Eski Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

"Liderlikten sadece siyasal liderliği anlarsak sıfır çekeriz. Siyasal liderlik işin en son faslı. Liderlik hayatın her alanında liderliktir"

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gençlerin hayatın olağan akışına müdahale etmesi gerektiğini belirterek, "Liderlikten sadece siyasal liderliği anlarsak sıfır çekeriz. Siyasal liderlik işin en son faslı. Liderlik hayatın her alanında liderliktir" dedi. 

Kılıç, Düzce Üniversitesi Genç Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen "Gençlik ve Liderlik" konferansına katılmak üzere geldiği kentte, AK Parti Düzce İl Teşkilatını ziyaret etti.

Burada İl Başkanı Hikmet Keskin'den kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Kılıç, daha sonra konferansın yapıldığı Cumhuriyet Konferans Salonuna geçti.

Düzce'ye gelişinin esas gayesinin gençlerde farkındalık oluşturma isteği olduğunu anlatan Kılıç, "Sıradan insanlarla sıradışı hedefleri gerçekleştirebilmek mümkün değildir. Hep aynı yöne giden dolmuşa binerek, hayal ettiğiniz başka bir menzile erişmek mümkün değildir. Farklı bir hedefe gitmek istiyorsanız, farklı bir şekle bürünmek zorundasınız. Sıradışı bireyler olmaya mecburuz. Hayatın olağan akışını değiştirmeye niyetlenmezsek, sıradışı olmayı hedeflemezsek, herkesin yaptığını yapar, herkesin düşündüğü gibi düşünür, herkesin geçtiği yoldan geçersek, herkesin hayata ilişkin hedeflerini kendimize aynı ile benimsersek, herkesin yaşadığını yaşar, herkesin geçtiği yoldan geçer, herkesin hayattaki hedefleri gibi hedefler edinip ve herkesin hayattaki hedeflerine erişebildiği kadar erişebilir, erişemediği kadar da erişemeyiz" diye konuştu.

Toplam küresel petrol rezervinin yarısının Müslüman ülkelerde bulunduğuna değinen Kılıç, Müslüman ülkelerde fert başına düşen milli gelirin 5-6 bin dolar düzeyinde olduğuna dikkati çekti. 

"Allah, Müslümanlara petrolü verdi, doğalgazı verdi, aklı da verdi" diyen Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Müslümanlar, petrolü ve doğalgazı çıkardı, kullandı ve sattı ama Allah'ın verdiği nihayetsiz sermaye olan aklı kullanmadı. Bugünümüzün gündemi olan gençlik ve liderlik. Liderlikten sadece siyasal liderliği anlarsak sıfır çekeriz sevgili gençler. Siyasal liderlik işin en son faslı. Liderlik hayatın her alanında liderliktir. Muhtar mahallenin, yönetici apartmanın, her birimiz bulunduğu yeri yönetenleriz. Nigar Hanım, Düzce Üniversitesinin lideridir. Herkes işini iyi yaparsa çok iyi işler ortaya çıkar. Herkes kapısının önündeki çöpü, başkasının kapısının önüne süpürürse nihayetinde gün sonunda, sokağın başında çöp yığınları ortaya çıkar. Akletmemiz lazım, fikretmemiz lazım, hissetmemiz lazım. Sadece materyalist, maddeci bir nesil olalım demiyorum. Aynı zamanda ruh ve duygu dünyasına hakim olalım. Liderliğimizi hayatın her alanına taşıyalım, liderliğimizi hayatın her alanına yansıtalım. Hayatın olağan akışının bizi taşıdığı bilimselliği de kaçırmamamız lazım arkadaşlarım. İnsanlar kendi köyünde sığır, tavuk beslemiyor. Domates ekmiyor, çökeleği yok. Köyde, yumurtayı markette alıp yediriyor çocuğuna. Üretip çalışmak, tembellikten kurtulmak mecburiyetindeyiz. Adete üzerimize toprak atıldı da bizim üretim aşamalarımız bloklandı gibi geliyor bana. İç güçlerde, dış güçlerde aramayın, kendi içimizde arayalım. Dış gücümüz bileğimiz, iç gücümüz yüreğimizdir. Meseleyi burada arayalım biz."

Kılıç, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.