Düzce

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

14:21 15 Ocak 2016
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bayırbucak Türkmen bölgesini Esed ve işbirlikçilerinin ele geçirmek için gayret ettiğini belirterek "Ama Allah bizimle beraberdir. Allah Bayırbucak Türkmenleri'yle beraberdir. Onların hesapları alt üst olacak" dedi.

Düzce Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Düzce Şubesi tarafından toplanan yardımların yüklendiği 9 tırın Bayırbucak Türkmenlere gönderilmesine yönelik düzenlenen törene katılan Eroğlu, Bayırbucak bölgesinde yaşayanların oldukça zor şartlar altında hayatlarını devam ettirdiklerini söyledi.

Bakan Eroğlu, bölgede Esed güçlerinin büyük bir zulüm gerçekleştirdiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Kendi insanını katlediyorlar. Sadece 3 milyon Suriyeli Türkiye'de barındırılıyor. Asırlardır o bölgede yaşayan Bayırbucak Türkmenleri şu anda çok zor durumda. Bir taraftan Esed, diğer taraftan Esed'in işbirlikçileri o bölgeyi ele geçirmek için gayret ediyor. Ama Allah bizimle beraberdir. Allah Bayırbucak Türkmenleri ile beraberdir. Onların hesapları alt üst olacak. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır."

Bölgedeki katliamın bir an evvel sona ermesini dileyen Eroğlu, "Allah o bölgedeki kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Biz onları asla yalnız bırakmadık. Bunun en güzel örneğini bugün Düzce'de yaşıyoruz. Bölgeye 9 tır dolusu yardım gönderiliyor. Allah kampanyaya katılan tüm vatandaşlarımızdan razı olsun" ifadesini kullandı.

Daha sonra, 200 ton un, kışlık bot, battaniye, mont, ayakkabı ve yağmurluk gibi yardım malzemelerinin yüklü olduğu 9 tır, dualar eşliğinde bölgeye uğurlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.