Düzce

Anadolu Ajansı 96 yaşında

13:46 06 Nisan 2016
Anadolu Ajansı 96 yaşında

Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Anadolu Ajansı'nın (AA) 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Fidan, mesajında, halkın, tarafsız ve doğru bir şekilde bilgi edinme hakkına sahip olmasının demokrasi ile yönetilen ülkelerin en temel özelliklerinden olduğunu belirtti.

Basın kuruluşlarının demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olduğuna değinen Fidan, "Hukuka uygun tarafsızlık içinde kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması, demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu ilkeler doğrultusunda toplumun doğru ve tarafsız biçimde bilgilenmesine katkı sağlayan basınımızın önemli bir üyesi olan Anadolu Ajansı'nın kuruluş yıl dönümünü kutlar, tüm ajans çalışanlarına sağlık ve başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

- DÜ Rektörü Prof. Dr. Çakar

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, AA'nın 6 Nisan 1920 tarihinde günün zor şartları altında kurulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı, TBMM’nin çıkardığı ilk yasaları duyurup, Milli Mücadelemizin her aşamasını haberleştirerek ulusumuzun düşman işgalinden kurtulması sırasında hepimizin sesi olmuştur. Anadolu Ajansı, kurulduğu günden itibaren sorumlu ve ilkeli habercilik anlayışıyla Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamıyla iç ve dış politikasına tanıklık etmiş, servis ettiği haberlerle kamuya emsalsiz bir hizmet de bulunmuştur. Oluşturduğu haber ve iletişim ağı ile dünyanın önde gelen ajanslarından biri olan Anadolu Ajansı'nın kuruluş yıl dönümünü kutlar, tüm çalışanlarını tebrik eder, yayın hayatlarında başarılar dileriz."

- AK Parti İl Başkanı Keskin

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise mesajında, AA'nın, Türkiye'de en önemli basın kuruluşları arasında yer aldığını belirtti.

Zamanla dünyanın önem verdiği ajanslardan biri haline gelen Anadolu Ajansı'nın 96. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Keskin, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki haberleri ile toplumumuzun haber alma konusunda gözü, kulağı olan Anadolu Ajansı, özellikle millet ile devlet arasındaki köprü görevini her zaman layıkıyla ve tarafsızlığı ile yerine getirmiş önemli kuruluşlarımızdan biridir. Sadece haber anlamında değil sosyal ve kültürel anlamda da toplumumuzun gelişmesine katkıda bulunan ender ajanslardan biri olan Anadolu Ajansı, oluşturduğu haber ağı ile dünyanın sayılı ajansları arasında yerini almaktadır. Türkiye’nin ve dünyanın her noktasında haberi anında ulaştıran ve bir nevi Türk toplumunun her manada sesi olan Anadolu Ajansı'nın tüm çalışanlarına sonsuz saygı duyuyor ve 96. kuruluş yıl dönümlerini bir kez daha kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.