Düzce

Düzce'de gıda denetimleri

16:02 31 Mayıs 2017
Düzce'de gıda denetimleri

Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce gıda denetimleri kapsamında 9 işletmeye 29 bin lira para cezası verildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, ramazan ayı kapsamında tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak için gıda kontrol denetimlerinin aralıksız devam ettiği ifade edildi.

Ramazan ayınca yapılan denetimlerde özellikle toplu iftar veren firmalar başta olmak üzere yoğun olarak tüketilen ekmek, pide, unlu mamuller, tatlı ve pastacılık ürünleri ile et ve süt ürünlerinin üretimi yapan iş yerlerinin gıda güvenliği açısından denetimlerinin yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ramazan ayı denetimleri kapsamında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı ramazan paketleri ile hurma ve şekerleme gibi ürünlerinin satışının yapıldığı satış yerlerinde ürünlerin son tüketim tarihi ve etiket bilgilerine yönelik kontroller arttırıldı. Tüketicilerimiz de, toplum sağlığı açısından ambalajsız, açıkta satılan, etiketsiz, üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi olmayan firmalara ait ürünleri satın almasın. Ürünlerin son tüketim tarihlerinin geçmemiş olmasına, ambalajlarının sağlam ve şişmemiş olmasına aynı zamanda gıdaların etiketlerinde yazan şartlara uygun muhafaza edildiklerini dikkatlice kontrol etsinler. Gıda ile ilgili şikayetleri 'Alo 174 Gıda' hattına bildirebilirler."

Açıklamada, denetimler çerçevesinde, analiz sonucu Türk Gıda Kodeksine aykırı çıkan 9 işletmeye toplam 29.109 lira yasal işlem uygulandığı aktarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.