Düzce

İGEME Genel Müdürü Işık, Düzce'de

17:17 29 Kasım 2017
İGEME Genel Müdürü Işık, Düzce'de

Türkiye İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) Genel Müdürü Murat Işık, ülkeler arasındaki fiyat farklarının algıdan kaynaklandığını bildirdi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "İhracatçı Olmak ve İhracatta Yeni Fırsatlar" seminerine katılan Işık, burada yaptığı konuşmada, ihracat alanında mesafe alınması gereken uzun bir yol olduğunu söyledi.

Fiyat aralıklarının, ürün algısı ile doğrudan ilişkili olduğunu anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki malın, üzerindeki Türk Malı etiketini kaldırınca, Almanya yazsa fiyatını 2.5 ile çarpıyorsun. Sosyal medyadaki 'Şu kediyi, köpeği paylaşayım' kısmından çıkıp bu ülkenin, uluslararası alanda tanınmasını paylaşırsak, dışarıdan göründüğü gibi bir savaş ülkesi olmadığımızı, ortalıkta terörün kol gezmediğini gösterirsek bu bile ürünün 2 kat değer kazanmasını sağlayabilir. Yani elimizdeki su şişesi kimi yerde 50 kuruş, kimi yerde 1,5 liradan satılıyor. Sonuç itibari ile bu ülkede, aynı ülke içinde bile bir ürüne farklı fiyatlar öderken, malın üzerindeki etiketi değiştirirseniz, etikete olan algıyı değiştirirseniz kazanırsınız."

Gençlerin teknoloji ile çok zaman harcadığına dikkati çeken Işık, özellikle gençlerin çok çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.