Düzce

Yedikleri karpuzdan çıkan çekirdekleri dikip, karpuz bahçesi yaptılar

06:52 16 Ağustos 2020 5 Yorum Var
Yedikleri karpuzdan çıkan çekirdekleri dikip, karpuz bahçesi yaptılar

Düzce'de yaşayan Salih Akar, yıllar önce yedikleri karpuzlardan çıkarttıkları çekirdekleri dikip karpuz üretimine başladı. Salih Akar, her biri 7 ile 25 kilogram arasında değişen karpuzların hasadını yapmanın sevincini yaşıyor.

Düzce Şaziye köyünde yaşayan Salih Akar, 2 dönümlük mısır bahçesini karpuz tarlasına çevirdi. Yıllar önce yedikleri karpuzlardan çıkarttıkları çekirdekleri kurutarak mısır tarlasına dikimini yapan Salih Akar, karpuz fideleri kullanarak da 2 dönümlük arazisinde Düzce'nin yerli karpuzunu üretmeye başladı. Her biri 7 ile 25 kilogram arasında değişen karpuzların hasadını yaparak ev ekonomisine kazanç sağlıyor.

Karpuz üreticisi Salih Akar: "Çekirdekleri de kendimizden"

Karpuz üretimine ilk olarak evde yedikleri karpuzun içinden çekirdekten başladıklarını dile getiren karpuz üreticisi Salih Akar, "İlk olarak karpuzları tarlaya evde yediğimiz karpuzun içindeki çıkan çekirdekten diktim. Daha sonra tarlaya fide olarak diktik. Bir kısmını çekirdek olarak da diktim. 2 ayrı alanda dönem dönem ürün alıyoruz. Bir kısım bitince diğer kısımdan alıyoruz. Yerli karpuzun çekirdeklerini kendimiz üretiyoruz. Çekirdekleri de kendimizden. Kendi yediğimiz karpuzların içinden çıkan çekirdeklerden tekrar ekimini yapıyoruz. İlkbaharda ekimi yapılıyor karpuzun. Temmuz sonu itibari ile yetişiyor ve yerli karpuz tezgaha iniyor. Burada biz karpuzu ekmeden önce sadece ot ilacı kullanıyoruz. Tarla hazırlanıyor. Ondan sonra karpuzu dikiyoruz. Ot bu sefer çıkmıyor iyi oluyor. Başka hiçbir madde kullanmıyoruz. Gübre olarak hayvan gübresi kullanıyoruz. Aşı yok, tamamen yerli karpuz" dedi.

Akar, her çekirdeğin kendileri için altın değerinde olduğunu ifade ederek, "Biz bu üretimden çok memnunuz, çok da verim alıyoruz. Bir çekirdekten ortalama 25 kilograma kadar karpuz alıyoruz." dedi. Düzce'nin yerli karpuzunu üreten Akar, kilosunu 1.5 TL ila 2 TL arasında tezgaha koyarak satışını gerçekleştiriyor

 

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ot ilacı denen kimyasal madde aşırı derecede zehirlidir. Vatandaş bunu bilmiyor. Böyle bir toprakta yetişen karpuz organik olmaz sağlıklı olmaz. Milletçe hastalıklardan kurtulamıyoruz Devlet bu kimyasalın satışını neden yasaklamıyor.
    Cevapla
  • ÖZER 3 yıl önce Şikayet Et
    Alsa alsa 2 donumden 3-4 ton karpuz alır . 6 bin lira yapar. İşçiliğini kurtarmaz. Bunu haber yapanlar keşke ürünü tarlada kalan çiftçinin haberini yapsa.
    Cevapla
  • EGELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    abdullah kardeş sen çiftçilik yap bu hesapla 3 senede köşeyi dönersin :)))) tabi rüyanda.dönümü bilmez karpuzu bilmez hesap yapar :)))))))))))))))
  • Türkey 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şeyi beğenmeyen bir millet olduk çıktık. Herkes istiyor ki hemen köşe dönülsün . 6 bin lirayi begenmeyebilirsin ama en azindan bir katki olur. Ne kazanacakti 2 donumden 100 bin lira mı? Her seyden sikayet edip , hic bir şeyden memnun olmayan bir mubtezel ordusu doldu ulkemiz.
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Şikayet edeceğine versene 6 bin lira.şikayet etmekten BEREKET denilen şeyi kaybettik.
  • ABDULLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    1 metrekareden 1 karpuz çıksa 2 dönümde 50 ton eder özer bey. O da 75-100 bin lira eder. Matematikten heralde sınıfta kalmışsındır.
  • İlhami kale 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşın birisi çiftçiye vergi ver demiş . Elbette o çifçi vergisini veriyor ilaç alıyor kdv sini ödüyor . Gübre alıyor ödüyor dünyanın her yerinde çiftçinin gübresi mazotu süspansiyon yapılırken. mazotu alırken herkesle aynı fiyata alıyor. Adam zevki için yat almış mazotu vergisiz alıyor. Halbuki çiftçi italat olmasın diye üretir. bir sürü tarım işçisine istihtam sağlıyor. Suriyeli sığınmacıların nerdeyse yarısından fazlasına çiftçiler bakıyor
    Cevapla
  • can 3 yıl önce Şikayet Et
    Yat için düşük mazot fiyatı değil, tam tersine lüks tüketim vergisi ilave edilmesini şiddetle isterim. Bilmeyenler için söyleyelim, çiftçinin tükettiği mazotun yarı parasını devlet elden ödüyor.
  • Mali müfettiş 3 yıl önce Şikayet Et
    iddiaya girerim vergi ver diyenler kendileri vermiyordur. Herkez zekatını verse dünyada fakir kalmaz
    Cevapla
  • Haksız 3 yıl önce Şikayet Et
    Kul hakkı yemeyin devlete vergi verin aga
    Cevapla
  • SeRDaR 3 yıl önce Şikayet Et
    onu halka değil devletten vergi kaçıran fabrikalara kaçak elektrik kullananlara söyle çeneniz vatandaşa çalışmasın...
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Degisik ne vergisi beyin yerine ne tasiyorsun
  • Relaks 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam ne yapmış, bilerek şirket mi batırmış, hileli iflas mı yapmış, altıüstü 2 dönüm bostanına alın teriyle karpuz ekmiş sen de vergi verin diyorsun, sen git vergiyi dövizi , altını uçuranlardan kısa yoldan köşeyi dönenlerden al...tabi gücün yetiyorsa...
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.