Edirne

"Akademi Rumeli 3" etkinliği

15:43 22 Ağustos 2015
"Akademi Rumeli 3" etkinliği

 Edirne Valiliği ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca yürütülen "Akademi Rumeli 3" etkinliği kapsamında, Balkanlar'dan gelen 150 üstün yetenekli öğrencinin Edirne'deki eğitimi sona erdi.

Öğrenciler, edebiyat, düşünce, güzel sanatlar, sinema, tiyatro, müzik, tarih ve kültür alanlarındaki atölyelerde 17-21 Ağustos'ta eğitim gördü.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, halk eğitim merkezinde düzenlenen kapanış töreninde yaptığı konuşmada, sayılı günlerin çabuk geçtiğini, önemli olanın dostlukla ve güzellik olduğunu söyledi.

Kilometrelerce uzaktan gelen öğretmen ve öğrencilerin Edirne'de buluştuğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti:

 "Bulgaristan, Yunanistan, Kırım ve diğer ülkelerden gelen öğrencilere 'Hoşgeldin' demiştik. Ama bugün diyoruz ki, elveda, elveda.  Elveda günleri biraz zordur. Bugünler hem sevinç hem de hüzündür. Bir hafta geldi, geçti. Öğrenciler dağarcıklarına yeni şeyler koydu. Bu arada bunu gerçekleştirirken mutlaka eksiklikleriniz olmuştur. Şu bir gerçektir ki, hedefimiz bugünümüzün dünden daha iyi, yarınımızın da bugünden daha iyi olmasıdır. Biz değişerek devam edeceğiz. Biz devam ederek değişeceğiz. Kusursuz bir eğitimi sizlere sunmak için uğraşacağız."

Kapanış töreninde, Başbakan Başmüşaviri ve Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, yazar-şair Yavuz Bülent Bakiler, hat sanatçısı İsmet Keten ve Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından 31 sanatçı ve edebiyatçı ile Balkanlardan gelen 150 üstün yetenekli öğrenciye belgeleri verildi.

- Proje hakkında

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Akademi Rumeli Projesi çerçevesinde, Balkanlar'da edebiyat, düşünce, güzel sanatlar ve sahne sanatlarında üstün yeteneği bulunan lise ve üniversite çağındaki Türk çocukları, Edirne'deki sanat atölyelerinde, yazar, çizer, sanatçı ve akademisyenlerle buluştu ve Türkçelerini geliştirdi.

Edirne Valisi Şahin'in başkanlığını yürüttüğü çalışmayla öğrenciler, edebiyat, düşünce, güzel sanatlar, sinema, tiyatro, müzik, tarih ve kültür atölyelerinde eğitim aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.