Edirne

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

17:21 29 Ağustos 2015
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

Diyanet Sen Edirne Şubesi Başkanı Mahmut Eroğlu, 30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferin şanlı Türk milletinin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini aldığını bildirdi.

Eroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 30 Ağustos'un birlik, beraberlik içerisinde milletçe kutlandığını belirtti.

30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferin şanlı Türk milletinin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini aldığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan ve Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük zaferin ardında milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat kat üstün bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile milletimiz birlik ve beraberliğinden hürriyet ve istiklalinden en zor koşullarda dahi vazgeçmeyeceğini adeta tüm dünyaya haykırmıştır.

30 Ağustos Zafer Bayramını kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Tüm Edirneli hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım."

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.