Edirne

Roman kadınların "yarınları umutlu" olacak

12:19 06 Eylül 2015
Roman kadınların "yarınları umutlu" olacak

CİHAN DEMİRCİ - Edirne'de hayata geçirilen proje sayesinde Roman kadınlar yarınlara daha umutlu ve güvenli bakacak.

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Dayanışma Merkezi Proje Koordinatörü sosyolog Nazlı Neşe Kaymak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dezavantajlı grupta yer alan 45 Roman kadını "Çalışan Kadınlar Umutlu Yarınlar Projesi" kapsamındaki eğitimlere dahil ettiklerini söyledi.

Roman mahallelerini gezerek ve alan çalışmaları yaparak işe ihtiyacı olan, istekli kadınları belirlediklerini anlatan Kaymak, kadınların özellikle çocuklarının geleceği için projeye dahil olmak istediğini ifade ettiklerini belirtti.

Proje kapsamında kuaförlük, aşçılık ve dikiş-nakış eğitimi verileceğini aktaran Kaymak, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda kentteki işletmelerle iş birliğine gittik. Kadınların proje sonrası işe girmesi için iş yerleriyle taahhütname imzaladık. 9 aylık eğitimlerimiz sonunda Roman kadınlar garantili şekilde iş sahibi olacak. Kentteki kuaförler, restoranlar ve fabrikalarla görüştük. Onlara projemiz hakkına bilgi verdik. Kadınların iş hayatında yer alması önemlidir. Herhangi bir eğitimi ya da becerisi olmayan kadınlara eğitim verdikten sonra da iş sahibi olmalarını sağlayacağız."

Kaymak, eğitimlerin gelecek ay başlayacağını ve 9 ayın sonunda Roman kadınların garantili şekilde iş sahibi olacağını dile getirdi.

- "Ev ekonomisini katkıda bulunacağız"

Proje kapsamında kurs alacak kadınlardan 3 çocuk annesi Canan Akgüneş (32) ise bugüne kadar hiç çalışmadığını ve iş sahibi olacağı için heyecanlı olduğunu söyledi.

İlkokulu bitirdikten sonra okula devam etmediğini belirten Akgüneş, "Bu projenin sonunda iş sahibi olacağım. Ev ekonomime katkı sağlamış olacağım. Çocuklarıma iyi bir gelecek sunmak için bu projeye katılıyorum" dedi.

Akgüneş, iş sahibi olduktan sonra kendi ayakları üzerinde durabileceğini kaydetti.

Daha önce de benzer projelere katıldığını ve dikiş yapmayı öğrendiğini anlatan Özlem Kısaç da "Bu projede de kuaförlük ve aşçılık alanında sertifika alıp meslek sahibi olacağım. Bildiğim şeyler çoğaldıktan sora iş sahibi olmakta kolaylaşıyor. Şu an ev hanımıyım ama kursların bir an önce başlayıp bitmesini ve iş sahibi olmayı istiyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.